BRANIĆE TITULU: Cicipas udaljio Zvereva od Novaka

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale ATP masters turnira u Monte Karlu posle pobede nad Aleksanderom Zverevim ubedljivo sa 2-0, po setovima 6:4 i 6:2

Prvi set je bio pun brejkova, a pritom je Zverev uvek bio korak ispred i dva puta imao prednost oduzetog servisa, koju nije uspevao da održi. Na kraju su ga sustigle propuštene prilike, kada mu je protivnik u poslednjem gemu oduzeo servis bez da je osvojio ijedan poen, tako dobivši ovaj deo igre sa 6-4.

U drugom setu je Nemac verovatno ostao i bez samopouzdanja zbog načina na koji je izgubio prvi, pa je Cicipas lako meč priveo kraju, brejkovima u šestom i poslednjem gemu.

Nemac je tako propustio priliku da se približi liderskoj poziciji ATP liste, gde se trenutno nalazi srpski teniser Novak Đoković, na samo 235 bodova, a s obzirom na velike oscilacije u igri koje je danas prikazao, može se zaključiti da ga je sputao i pritisak baš iz ovog razloga, što mu nije bilo strano tokom karijere.

Cicipas je prošlogodišnji osvajač turnira, a u finalu će titulu braniti protiv Španca Alehandra Davidoviča-Fokine, koji je sa 2-1 u setovima u polufinalu bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova. Prethodno je Španac eliminisao i Novaka Đokovića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE