ALIMPIJEVIĆ RUŠI ABALIGAŠE: Bursa bolja i od Cedevita Olimpije

Nakon velikog iznenađenja i izbacivanja Partizana iz Evrokupa u osmini finala, košarkaši turske Burse danas su ostvarili plasman u polufinale ovog takmičenja savladavši još jednog predstavnika regiona, Cedevita Olimpiju sa 85-83.

Ni u utakmici odigranoj u Ljubljani nije izostala drama u završnici, ali domaćin nije imao dovoljno snage da nadoknadi 7 poena zaostatka u samoj završnici.

Slovenački tim je poveo na početku, ali je ubrzo sastav koji vodi nekadašnji trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević počeo da diktira tempo.

Kada su poenima Bitima Onuralpa prešli u prednost posle tri minuta igre, više košarkaši turskog tima gotovo da nisu dozvoljavali da je ispuste – izuzev krajem prve i na startu deruge deonice – iako je delovalo da će moći i na lakši način da dođu do pobede.

Na tri minuta do kraja prvog poluvremena poenima Džona Holanda ostvarili su i dvocifrenu razliku, koja je, najviše zahvaljujući ovom košarkašu, na velikoj pauzi porasla na +14 (50-36).

Domaćin se međutim trgao i treći kvartal dobio sa 28-17, pa su posle trojke Eda urića i poena Zorana Dragića prišli na samo 3 poena manjka pred ulazak u završnih 10 minuta.

Nakon više od minuta igre poslednju četvrtinu je poenima otvorio Džejkob Pulen za samo pola koša razlike, ali nije slovenački tim do kraja uspevao ni da izjednači i gosti su ljubomorno čuvali prednost.

Sjajni Jogi Ferel je nanizao seriju 5-0 u završnih nešto više od minuta, gde je pritom Partizanov dželat Endrju Endrjuz napravio faul u napad na 9 sekundi do kraja, ali se njegov tim ipak izvukao u novoj dramatičnoj utakmici.

U pobedničkom timu je Derik Nidam postigao 20 poena, uz 5 skokova i 4 asistencije, dok je Džon Holand uz 16 poena iamo 7 skokova i asistenciju.

Na drugoj strani, Jogi Ferel je zabeležio 20 poena, uz po 5 asistencija i skokova, a Džejkob Pulen 15 poena, 4 asistencije i 2 skoka.

U polufinalu će Bursaspor igrati protiv španske Andore, koja je izbacila Gran Kanariju pobedom od 79-77.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZA POVRATAK U VRH: Srpkinje dobile rivala za plej-of

Teniserke Srbije će krajem godine pokušati da se vrate u svetsku grupu Bili Džin King kupa. Nakon uspešno završenih kvalifikacija...

POVEZANE OBJAVE