Vojvodina jača za dva reprezentativca!

Odbojkaši Vojvodine su osvijili šestu titulu u nizu, a to je čelnicima dalo motiv više u daljem radu i planovima za novu sezonu. Tome u prilog ide kako produžetak ugovora sa gotovo svim igračima, tako i angažovanje ozbiljnih pojačanja.

Ono što se najavljivalo posle finalnog okršaja u plej-ofu i proslave titule, sada i ozvaničeno na konferenciji za medije, održanoj u klupskim prostorijama.

Dres šampiona i naredne dve sezone nosiće sjajni i iskusni igrači, internacionalci i reprezentativci, srednji bloker Petar Krsmanović i tehničar Maksim Buculjević.

Uz njih, ugovor na tri godine potpisao i mladi talentovani primač Žarko Ubiparip iz Ribnice.

Iskusni Krsmanović došao je u Novi Sad posle dve uspešne sezone u Rusiji. Osvajač evropskog zlata će se nakon sedam godina vratiti u domaću odbojku, biće veliki adut šampiona Srbije u pohodu na nove trofeje.

Pre svega bih se zahvalio rukovodstvu kluba i stručnom štabu što su mi omogućili da dođem u ovaj fantastičanklub. Mislim da je Vojvodina jedan ozbiljan brend u odbojci, što već pokazuje godinama unazad. Nadamo se da ćemo u narednoj sezoni spojem mladosti i iskustva uspeti da napravimo iskorak i prođemo grupnu fazu Lige šampiona, istakao je Krsmanović.

Buculjević se posle pet sezona u Crvenoj zvezdi otisnuo u inostranstvo, a poslednja stanica, pre povratka u Srbiju, bila mu je Turska.

Drago mi je što sam došao u Vojvodinu, koja je jedna velika porodica. Potrudićemo se da u Novi Sad vratimo pehar Kupa Srbije, jer mu je ovde i mesto. Naravno, daćemo sve od sebe da nastavimo sa tradicijom osvajanja domaćih titula. Ipak, najviše bih želeo da imamo neku ulogu i u Evropi. Drago mi je i što je Krsmanović tu sa mnom. Nadam se da ćemo se brzo uklopiti i imati što više uspeha, rekao je on.

Strateg Vojvodine Slobodan Boškan rekao je da očekuje da će klub naredne sezone napraviti značajan iskorak u Evropi.

Dolaskom Petra i Maksima, kao i Žarka Ubiparipa iz Ribnice, očekujemo da će klub naredne sezone napraviti iskorak u Evropi. Naravno, Vojvodina će nastojati da nastavi putem kojim je do sada išla u domaćim takmičenjima. Očekujem da angažovanjem Krsmanovića i Buculjevića dobijemo kvalitet koji nam je potreban u veoma neizvesnim utakmicama, a pogotovo u onim koje se igraju u završnicama prvenstva, kao i u Ligi šampiona. Oni su ljudi koji znaju kako da reaguju u takvim utakmicama i pomognu ekipi, istakao je on.

FOTO: OK Vojvodina

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE