Atalanta nastavlja borbu za Ligu Evrope, pobeda u Speciji (VIDEO)

Fudbaleri Atalante iz Bergama savladali su u gostima Speciju sa 3-1, u okviru 36. kola italijanske Serije A.

Tim iz Bergama je poveo u 16. minutu golom Luisa Murijela, koji je fintom sebi oslobodio dovoljno prostora u šesnaestercu i preciznim šutem savladao golmana domaćih.

Izjednačio je Danijele Verde u 30. minutu, koji nije propustio situaciju u kojoj je ostao jedan na jedan sa golmanom Musoom posle odlične dubinske lopte Đulija Mađorea.

Sa tim rezultatom se završilo i poluvreme, a učesnik Lige šampiona je u drugom poluvremenu sa dva gola rešio pitanje pobednika.

Prvo je u 73. minutu usled izvedenog prekida Demiral glavom prosledio lopru do Berata Đamšitija, koji je vratio svom timu prednost, a potom je Pašalić posle dodavanja Luisa Murijela u šesnaestercu sjajno plasirao loptu u gol, dokačivši prethodno i stativu.

Atalanta sigurno neće moći da zaigra ponovo u Ligi šampiona naredne godine, ali se bore za plasman u Ligu Evrope. Trenutno su na 7. mestu tabele sa 59 bodova, koliko ima i Roma na 6. poziciji, ali uz meč manje.

Sa druge strane, Specija je na 16. mestu sa 33 boda i posle četiri uzastopna poraza još uvek se nisu spasli ispadanja na dva kola pre kraja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MAROTA ODREŠIO KESU: 3 pojačanja stižu u Inter za 80.000.000 evra!

Direktor Intera Đuzepe Marota rešio je da dodatno pojača tim. Tri igrača stići će na stadion Đuzepe Meaca, a to...

POVEZANE OBJAVE