ATP RIM: Đere ispustio bivšeg osvajača Rolan Garosa i ostao bez meča sa Novakom

Srpski teniser Laslo Đere izgubio je u meču punom preokreta od trostrukog osvajača gren-slem turnira Stana Vavrinke sa 2-1, po setovima 6:7 (8:10), 6:3 i 4:6.

U prvom setu je naš teniser spasao brejk-loptu već u drugom gemu, koja je bila i jedina u ovom delu igre, pa se ušlo u tajbrejk, gde je ponovo veoma tesno, posle dve spasene set-lopte, na razliku bolji bio Švajcarac sa 10-8.

Nakon što je spasao pet brejk-prilika u drugom setu, Laslo je iskoristio svoju drugu za vođstvo od 5-3 i rutinski u narednom gemu izjednačio na 1-1 u setovima.

Iako je u odlučujućem delu krenuo bolje, kada je oduzeo servis protivniku i poveo 2-1, a potom i materijalizovao prednost, Vavrinka je izjednačio na 3-3, a zatim i u poslednjem gemu meča iskoristio tek petu meč-loptu.

Naš teniser je uvek kvalitetnim vinerima sprečavao da se meč završi, ali bi potom redovno usledila neiznuđena greška, pa smo tako ostali na dva predstavnika u najboljih 16, gde će biti Novak Đoković i Filip Krajinović.

U narednom kolu će Vavrinka igrati upravo protiv Novaka, što je svojevrsna repriza finala Rolan Garosa 2015. godine, ali i finala upravo ovog turnira 2008. godine, kada je sada najbolji teniser sveta osvojio svoju prvu masters titulu na šljaci.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda sigurna u svom bazenu u borbi za finale

Crvena zvezda povela je u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije, pošto je na svom bazenu bila bolja od...

POVEZANE OBJAVE