Četiri srpska igrača u Letnjoj NBA ligi, tu je i trenerski hit evropske košarke

Nedavno je Nikola Jović odabran kao 27. pik prve runde NBA drafta od strane Majami Hita, a sam izbor srpskog košarkaša bi mogao da ukazuje da se ozbiljno i računa na njega.

Šansu da pokaže šta ume imaće već u Letnjoj NBA ligi, koja će se od 7. do 17. jula igrati u Las Vegasu.

Jović će svakako biti neko od kog se na ovom turniru očekuje mnogo, ali neće biti jedini naš predstavnik, štaviše.

Iako nije odabran na Draftu, Saša Stefanović, koji se isticao igrama na univerzitetu Pardju u NCAA ligi, dobiće priliku da se nametne i izbori za ugovor, pošto će nastupati za San Antonio u Letnjoj ligi.

U timu čiji je glavni trener Greg Popovič sarađivaće u ovom periodu sa još jednim Srbinom, Dušanom Alimpijevićem, koji je bio pravi hit u evropskoj košarci ovog leta.

Još jedan igrač Mege će pokazati svoje umeće na parketu u Las vegasu. U pitanju je Boriša Simanić, koji takođe nije odabran na Draftu, ali pre dve godine. Sada će dobiti šansu da se nametne u Juti Džez.

Na kraju, takođe očekivano ime – centar Partizana Balša Koprivica, koji je tokom karijere svrstavan u TOP 5 prospekata u Americi, a prošle godine je odabran sa 57. pozicije na Draftu od strane Šarlota, a potom trejdovan u Detroit, kome će sada pokušati da se ponovo nametne.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE