Srbija razbila Nemačku i osvojila DBB Superkup!

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Nemačku u finalu Superkupa rezultatom 83:56.

Srbija je dobro počela, Kalinić je postigao trojku za vođstvo naše reprezentacije. Nemci su bili slabiji u odbrani, Veoma je došla nova trojka za Srbiju, treća ukupno a prva za Jokića koji ekspresno dolazi do sedam poena. Uskoro su naši došli i do dvocifrene prednosti, Dobrić je upropastio sjajnu kontru promašivši čist zicer, ali je u narednom napadu posle nove ukradene lopte pogodio trojku. 

U nastavku su ofanzivni skokovi spasavali Nemce, pa Fohman pogađa trojku. Istom merom nije uspeo da uzvrati Micić, a onda Franc Vagner ubacuje prvi dalekometni šut.

Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 13:24.

Obst je otvario drugu četvrtinu trojkom, Dobrić je bio polovičan sa linije penala, a onda Obst pogađa ponovo iz dotrčavanja i smanjuje prednost.

U nastavku je usledila serija promašaja sa obe strane, Pešić je reagovao time što je vratio i Jokića u igru.

Sjajna kombinacija sa Micićem u piku donela je lake poene i novu prednost našoj reprezentaciji. Međutim, ponovo je usledila serija neuspešnih napada i sa jedne i sa druge strane, ali fantastični Nikola Jokić je bio sjajan kada je bilo najpotrebnije, postigao je lake poene, a rezultat na poluvremenu je bio 31:38 za našu selekciju.

Na startu drugog poluvremena usledio je nešto sporiji ritam. Nekoliko promašaja našim, a zatim sjajan period igre Nikole Jokića, kako u napadu tako i u odbrani, protivnici nisu imali rešenje za najboljeg košarkaša na svetu.

Srbija se dodatno odlepila, Marinković je polažio u kontri, Milutinov pogodio unutar reketa, a Lučić izvukao i faul i ubacio oba bacanja. 

Na kraju treće četvrtina rezultat je bio 41:65.

U poslednjoj deonici Srbija je nastavila sa sjajnom igrom te je povećavala svoju ogromnu prednost Milutinov je upisao nove poene, odgovario je Vejler-Beb, ali tu je Kuridža da pogodi svoju prvu trojku na meču.

Nemci su smanjili zaostatak preko Šilinga i Kremera, pa su bili na – 21. Naš tim je nastavio da dominira, pa je utakmicu lagano priveo kraju, a rezultat na kraju je bio 83:56.

Nikola Jokić bio je izvanredan sa 22 poena (9-10 iz igre) i 5 skokova za 17 minuta, a Vasilije Micić imao je 14 poena (5-9 iz igre) i 4 asistencije, dok je Nikola Milutinov dodao 13 poena (5-6 iz igre) i 7 skokova.

Za Nemačku je Andreas Obst postigao 12 poena, a Timan je dodao 9.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legendarni Van Persi preuzeo tim iz Holandije

Proslavleni napadač Robin Van Persi novi je šef stručnog štaba Herenvena, objavio je holandski klub. Van Persiju je ovo prvi...

POVEZANE OBJAVE