Stefanović izneo očekivanja pred start evropskih izazova

Košarkaši FMP Meridiana prvi će od srpskih klubova započeti novu sezonu, pošto ih očekuje start kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, koji će se odigrati u hali “Aleksandar Nikolić”.

Odmah na startu Pantere čeka veoma težak zadatak protiv španskog Breogana. Džanan Musa je nakon MVP titule u ACB ligi pojačao redove madridskog Reala, ali je španski tim i pored toga ostvario sve pobede u pripremnom periodu.

Očekivanja pred ovaj duel izneo je mladi strateg prošlosezonskog najprijatnijeg iznenađenja na domaćim parketima Nenad Stefanović.

Kao što sam i rekao nakon samog žreba, dobili smo veoma kvalitetnog protivnika, možda i najboljeg, a koji dolazi iz zemlje koja je šampion Evrope. Mislim da se to potvrdilo kroz pripremni period gde je Rio Breogan dominirao, većinu utakmica dobijao veoma ubedljivo. Imaju dubok roster sa 14 seniorskih igrača, trenera koji dugo godina radi na vrhunskom nivou i to je još jedna potvrda o kakvom se timu radi, ocenio je trener FMP-a.

Stefanović ulogu favorita objektivno prepušta protivniku, ali kao i uvek veruje u svoj tim.

Mi smo takođe imali veoma dobar pripremni period, sa usponima i padovima kroz utakmice. Ukupno gledano veoma sam zadovoljan kako su momci radili i uz nekoliko sitnih povreda, dočekujemo spremni utakmicu u sredu. Definitivno smo u ulozi autsajdera zbog iskustva i celokupne slike jer naš tim ima veliki broj mladih igrača. Svakako, daćemo sve od sebe. Važno mi je da damo i više od svog trenutnog maksimuma, da budemo fokusirani i u ovom ranom delu sezone odigramo najbolju moguću utakmicu. Videćemo na kraju meča za šta je to dovoljno, rekao je Stefanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Salah napušta Liverul? Ovaj klub želi reprezentativca Egipta

Kako javljaju engleski mediji jedan od najboljih fudbalera Liverpula Mohamed Salah će ovog leta napustiti taj klub. Za odličnog fudbalera...

POVEZANE OBJAVE