ĐORĐEVIĆ: “Kao selektor bio sam svestan, da je krucijalno imati Zvezdu i Partizan u EL”

Posle dužeg vremena Srbija će imati dva kluba u Evroligi.

Crvena zvezda je aktuelni šampion ABA lige, a Partizan poraženi finalista.

Oba tima su se znatno pojačala ove sezone i sa pobedama u regionalnom takmičenju počeli takmičarsku godinu.

O želji da dva srpska tima igraju EL, govorio je bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević:

Kad sam preuzeo reprezentaciju Srbije (na samom isteku 2013), jedan od prvih sastanaka imao sam sa Đordijem Bertomeuom, da bih video šta treba da se uradi da bi oba naša najveća kluba igrala u Evroligi. Kao selektor bio sam svestan da je jedna od krucijalnih stvari za našu košarku, pored reprezentacije, to da imamo i Partizan i Zvezdu u Evroligi. Do tog sastanka došlo je na moju inicijativu, u Beogradu. Moj veliki pregovarački adut bilo je to što je na mečevima oba kluba imamo po 20.000 ljudi, zatim atmosfera kakva nigde drugde ne postoji, impresivne istorije i tradicija tih klubova, strast koja je vidljiva i kod ljubitelja košarke koji ne dolaze u dvoranu. Moja ideja je bila da se tom pregovaračkom stolu priključe i domaće institucije, da se tako važna stvar ne svodi samo na lobiranje po ličnoj, prijateljskoj liniji. Međutim, to se nije podiglo na institucionalni nivo, mada sam celu tu ideju preneo institucijama, naveo je on za Sportklub.

Oba rivala igraju večeras svoje mečeve prvog kola na gostovanjima. Zvezda se susreće sa aktuelnim prvakom Evrope Anadolu Efesom od 19:30 a pola sata kasnije Partizan igra u Berlinu protiv Albe.

Foto: KSS/ Marko Metlaš

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE