DA LI ĆE BITI ISPISANA ISTORIJA?! Letnje olimpijske igre biće održane – zimi?

U toku je Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje se održava u Kataru, čime je ispisana istorija, kao prvi Mundijal koji se održava tokom jesenjeg i zimskog perioda, usred klupske sezone.

Strani mediji prenose da se pominje i mogućnost održavanja Olimpijskih igara, ali letnjih, u sličnom periodu, u budućnosti, a izvori informacija su iz redova Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Razlog tome je kvalitetno organizovano Svetsko prvenstvo od strane Katara, koji bi mogao da dobije i domaćinstvo drugog najvećeg sportskog događaja na svetu.

Igre za koje bi se moglo razmatrati da se održe u Kataru su 2036. godine, pošto su domaćinstva do tada već rezervisana, za dve godine će se održati u Parizu, 2028. u Los Anđelesu, a 2032. u Brizbejnu.

Ukoliko bi se obistinile ove najave koje su tek u povoju, istorija bi bila ispisana i tako što bi to bilo po prvi put da se letnje Olimpijske igre održe u jednoj islamskoj zemlji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Selektor košarkaša Franuske odredio širi spisak za OI

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole saopštio je širi spisak od 19 igrača koji će konkurisati za predstojeće Olimpijske...

POVEZANE OBJAVE