EVROLIGA: Barselona poražena posle Zvezde, debakl Fenera, Radonjić nastavlja loš niz

Partizan je večeras zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu u Evroligi pošto je bio bolji od Monaka, a radovali su se još i Alba, Žalgiris, Virtus i Bajern.

Košarkaši Panatinaikosa, koje vodi nekadašnji trener Zvezde Dejan Radonjić, nanizali su i peti uzastopni poraz u najjačem evropskom takmičenju, pošto su poraženi od Bajerna u Minhenu sa 84-68.

Najzaslužniji za pobedu Bavaraca bio je Rabit sa 23 poena, dok je Gilespi imao dabl-dabl učinak sa po 10 poena i skokova. Srpski reprezentativac Ognjen Jaramaz upsisao je 4 poena i 2 asistencije.

U poraženom timu je Dvejn Bejkon postigao 18, a nekadašnji košarkaš upravo Bajerna Derik Vilijams 14 poena.

Nakon što je savladala Crvenu zvezdu u prošlom kolu, uz veliku pomoć sudija, pošto je Nikola Mirotić nagazio aut-liniju pre šuta koji je pogodio za produžetak, košarkaši Barselone izgubili su u svojoj Blaugrani od Virtusa iz Bolonje i to ubedljivo sa 83-75.

Najefikasniji bio je Lunberg sa 20 poena, dok je Odželedže imao 14. Naš Miloš Teodosić je upisao 8 poena i 6 završnih dodavanja, uz 2 skoka.

Kod Barselone je Jan Veseli zabeležio 12 poena i 2 skoka, a Da Silva, Kjurik i Laprovitola po poen manje, s tim da je argentinski plej imao dabl-dabl sa 10 završnih dodavanja.

Fenerbahče je ubedljivo poražen na gostovanju Žalgirisu sa 86-66.

Brazdeikis i Dimša su pobedi doprineli sa po 17 poena, dok je dva manje upisao Birutis.

U poraženom timu je Buker bio jedini dvocifreni košarkaš sa 10 poena, dok je srpski reprezentativac Marko Gudurić imao 6 poena i po 4 skoka i asistencije.

Najzanimljivije je bilo u Berlinu, gde je domaća Alba na kraju u neizvesnoj završnici ostvarila pobedu sa pola koša razlike nad Baskonijom od 85-84, iako je imala i dvocifrenu prednost.

Uzalud je Pjerija Henri bio najefikasniji na meču sa 19 poena, uz još po 5 asistencija i skokova, a efikasni su bili i njegovi saigrači Hauard sa 17 i Tomson sa 15 poena.

U nemačkom timu je Smit imao 18 poena, a mladi Tamir Blat je uz 11 poena bio na asistenciju do dabl-dabla. Isti broj poena imali su i Maodo Lo i Olinde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović pred Partizan: Za nas je svaka utakmica finale

Fudbaleri Vojvodine su pre dva dana u Novom Sadu odigrali bez golova sa ekipom Crvene zvezde u okviru 32....

POVEZANE OBJAVE