ABA LIGA: Borac bez ikakvih šansi protiv FMP Meridiana u ultraefikasnoj utakmici!

Košarkaši FMP Meridiana više nego ubedljivo savladali su Borac iz Čačka u srpskom okršaju ABA lige sa 107-81, u sklopu 15. kola regionalnog takmičenja.

Iako je Borac došao do boljeg ritma nakon promene trenera i dolaska Dejana Mijatovića, večeras nije imao šta da traži na gostovanju timu koji već drugu sezonu zaredom blista u ovom takmičenju.

Gotovo od samog početka su vodili košarkaši tima koji predvodi Nenad Stefanović, a već posle tri minuta druge deonice poenima Valinskasa došli do dvocifrene prednosti (37-26).

Sve je bilo više nego jasno kada je mladi Šaranović u završnici poluvremena pogodio trojku za neverovatnih +22 (55-33), kada se postavljalo samo pitanje krajnje razlike.

A Panteri se nisu zaustavljali i spuštali ritam, pa je najveće vođstvo ostvareno u trećem periodu, kada je Janković pogodio za 74-43!

Uzalud je, do ove sezone košarkaš FMP-a Marko Radonjić bio najefikasniji sa 25 poena, uz 20 Hantera Hejla, pošto su adekvatnu podršku imali samo u Savi Lešiću koji je još jedini bio dvocifren sa 10 poena, uz 4 skoka i 2 završna dodavanja.

U pobedničkom timu su poeni bili daleko bolje raspoređeni, pošto je čak sedam igrača imalo dvocifreni poenterski učinak. Najefikasniji bio je Paulijus Valinskas sa 23 poena, uz 5 asistencija, Bo Bič imao je 16, a Frejžer 14 poena. Zanimljivo je da su Ebuki Izundu falili po skok i poen za dabl-dabl učinak, pošto su obe kolone na kraju ostale na broju 9.

FMP je trenutno na učinku od 11 pobeda i 4 poraza, dok je Borac i dalje na tri trijumfa, uz 12 poraza, posle ostvarene dve pobede protiv direktnih konkurenata za opstanak nakon promene trenera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš se pominje kao kandidat za prvu rundu NBA drafta, porede ga sa Avdijom!

Nikola Topić već godinu dana važi za igrača koji je kandidat za jednu od najviših pozicija na predstojećem NBA...

POVEZANE OBJAVE