OVO SE NEĆE SVIDETI ENGLEZIMA: Konte uporedio engleski i italijanski sistem

Šef stručnog štaba Totenhema Antonio Konte izgleda nije baš zadovoljan medijskim obavezama koje u Engleskoj mora da obavlja.

On je uporedio fudbalsku kulturu Engleza i Italijana, naglasivši da je oblast odnosa sa javnošću bolje uređena u Italiji.

Mislim da je loša navika u Engleskoj što samo trener izlazi u javnost i objašnjava sve što se dešava unutar kluba. Nikada nisam video da medicinsko osoblje izlazi i objašnjava prirode povreda, niti sam video sportskog direktora da objašnjava strategiju. Englezi treba da se ugledaju na Italijane. U Italiji, pre svake utakmice, postoji osoba koja je zadužena za odnose sa javnošću i govori o stvarima unutar kluba. Mislim da je to bolji sistem, smatra Konte.

Italijanski stručnjak je u nakon dominacije sa Juventusom i selektorskog mandata u svojoj zemlji, preuzeo londonski Čelsi 2016. godine, a zatim se vratio u domovinu, a sa njim i titula u vitrine milanskog Intera posle više godina.

Od 2021. godine je menadžer Pevaca iz Severnog Londona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić: Čeka nas veoma dobra ekipa Radničkog

Fudbaleri TSC-a sutra na svom terenu dočekuju od 16 sati u Bačkoj Topoli ekipu Radničkog. Svoja očekivanja pred taj meč...

POVEZANE OBJAVE