FMP demolirao Zadar u najefikasnijoj partiji, Mur i Mening se pokazuju kao velika pojačanja

Košarkaši FMP-a savladali su u veoma efikasnoj partiji na svom parketu Zadar sa 112-87, u sklopu 22. kola regionalne ABA lige.

Tim iz Železnika ozbiljno ulazi u trku za najbolja četiri tima nakon regularnog dela sezone, i nakon promena u timu i odlaska Trenta Frejžera u Zenit.

Kao dostojna zamena pokazao se Čarls Mur, što je demonstrirao pre svega danas sa 31 ubačenim poenim, na šta je dodao i po 2 asistencije i skoka. Odlično pojačanje je definitivno u bekovskoj liniji i njegov imenjak Mening, koji je uz 19 poena imao i 8 asistencija, kao i 2 skoka.

U timu iz Železnika istakli su se još Bo Bič sa 19 poena, 3 skoka i jednom asistencijom, i Ebuka Izundu sa 12 poena i 6 skokova. Isti broj poena kao Nigerijac imao je i njegov kolega pod košem Nikola Janković.

U gostujućem timu je tradicionalno najbolji bio Luka Božić, kog je bilo teško zaustaviti i koji je na kraju došao do dabl-dabl učinka sa 25 postignutih poena i 10 skokova, na šta je dodao i 4 završna dodavanja. Isti broj poena imao je i Marko Ramljak, uz 4 skoka i 2 asistencije.

Hrvatski tim je bio u prednosti tokom većeg dela prve četvrtine i dela druge, ali su u završnici Panteri došli do +8 (56-48), a potom prednost održavali sve do kraja, ali su protivnika potpuno slomili u završnom kvartalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE