SLUČAJ MITROVIĆ: Poznati sudija želi da se napadač oštro kazni za nauk ostalima

I dalje je ispad srpskog napadača Aleksandra Mitrovića u meču FA kupa između Fulama i Mančester junajteda tema u ostrvskim medijima.

Nakon što je najavljeno da bi kazna mogla da bude na mnogo duži period od tri utakmice, što je uobičajeno u sličnim situacijama, oglasio se i poznati sudija Mark Klatenburg, koji je podržao nastojanje da se Mitrović oštro kazni.

Sudije ‘zlostavljaju’ svake nedelje, a Aleksandar Mitrović je samo poslednji primer i problem je što se ponašanje igrača koji igraju na najvećem nivou prenosi sve do petlića. Majkl Oliver je je dao crveni karton Anhelu di Mariji na meču Junajteda i Arsenala 2015. godine kada ga je Argentinac uhvatio sa leđa i zato su ga svi podržali, a sada bi i Kris Kavana trebalo da bude pohvaljen zbog situacije sa Mitrovićem, napisao je Klatenburg u kolumni za “Dejli Mejl”, pa se osvrnuo na sopstvrni primer sa Džon Obi Mikelom.

Džon Mikel Obi iz Čelsija je jednom zamahnuo ka meni u sudijskoj svlačionici na Stamford bridžu. Vrištao je na mene, vikao da će mi polomiti noge, a držao ga je trener Roberto di Mateo. Na kraju, Mikel je dobio samo tri meča zabrane i pomislio sam da se FA šali, prisetio se pozanti sudija, pa izveo zaključak da bi naš napadač trebalo da bude kažnjen za nauk u budućnosti.

Trebalo je da bude suspendovan do kraja sezone, ako ne i više. Mitrović nije bio agresivan kao Mikel, ali je odgurnuo Kavanu. FA sada može da to iskoristi za nauk ostalima. Sudije treba da budu poštovane na najvišem nivou, pošto ako nisu – to se prenosi do najnižih liga, poručio je Klatenburg.

Podsetimo, Mitrović je postigao vodeći gol protiv Junajteda na Old Trafordu, ali se sve okrenulo kada je pokazan crveni karton Vilijanu zbog igranja rukom, kada je naš napadač nasrnuo na sudiju i oštro protestovao uz fizički kontakt. Nakon toga je i on zaradio najstrožiju kaznu, pa je tim iz Mančestera lako preokrenuo sa dva igrača više.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE