Špancima spoj mladosti i iskustva daje rezultat, Hrvati razočarali u prvoj utakmici nakon Svetskog prvenstva (VIDEO)

Fudbaleri Španije ubedljivo su savladali u Malagi Norvešku, za koju nije igrao Erling Haland, sa 3-0 na startu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Novi selektor Furije Luis De la Fuentes opredelio se za spoj mladosti i iskustva, što je dalo rezultat, a to je vidljivo i po rasporedu golova i asistencija.

Domaćin je poveo već u 13. minutu kada je Dani Olmo realizovao proigravanje od strane mlade uzdanice Barselone Alehandra Baldea.

Sa tim rezultatom se otišlo i na pauzu, a konačan rezultat postavio je iskusni napadač Espanjola Hoselu posle blickriga i golova u 84. i 85. minutu.

Trećeplasirani sa poslednjeg Svetskog prvenstva reprezentacija Hrvatske nije se proslavila u prvoj utakmici nakon takmičenja u Kataru, pošto je na Poljudu u Splitu odigrala samo 1-1 sa Velsom.

Iako je na poluvremenu vodio zahvaljujući golu Anreja Kramarića u 28. minutu, to timu koji predvodi Zlatko Dalić nije bilo dovoljno za pobedu, i pored inicijative i više šansi u odnosu na protivnika.

Da sve bude gore, izjednačujući pogodak pao je u trećem minutu zaustavnog vremena, kada je mrežu zatresao Nejtan Brodhed posle uigrane akcije koja je počela izvođenjem auta.

Uspešno je kvalifikacije započela i Rumunija, pobedom od 2-0 na gostovanju Andori u grupi I.

Denis Man je doneo prednost našim komšijama u 35. minutu, a Denis Alibec ubrzo nakon povratka na teren, u 49. minutu postavio konačan rezultat.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE