USPEH FUDBALERA GA POGURAO: Osvajač US opena se vraća na teren!

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro, nekada treći teniser sveta, potvrdio je da će pokušati da se vrati tenisu i da zaigra na US openu, koji je osvajao.

Podsetimo, on se povukao pre nekih godinu dana usled velikih problema sa kolenom, koje mu je kroz čitavu karijeru zadavalo velikih muka i odvajalo od terena na duže vreme u više navrata.

Ipak, pred Mundijal u Kataru je izjavio da će se vratiti ukoliko njihova reprezentacija ponovo postane šampion sveta, što se i desilo.

Sada je odlučio da pokuša da ispuni obećanje, motivisan uspehom u njihovom nacionalnom sportu.

Kao što sam rekao, pokušaću da igram na Ju-Es openu. Moj tenis neće biti problem, ali koleno hoće. Taj turnir je specijalan za mene i daću sve od sebe da se spremim. Ima dovoljno vremena, počeću da treniram i videću kako će moja noga reagovati, otkrio je popularni Delpo, koji nije krio da je dobio energiju posle trijumfa Gaučosa u Kataru.

Lionel Mesi i ostali iz tima su me vratili na trening. Još osećam bol. Pre Katara nije padalo na pamet da probam opet da igram, ali sada mnogo razmišljam o tome, ne krije osvajač US opena 2009. godine.

Nije ni čudo što ga je ovakav uspeh fudbalera nagnao na pokušaj povratka, s obzirom na to da je i on sam, u jednom individualnom sportu, imao velikih uspeha na reprezentativnim takmičenjima, pa je tako trijumfovao u Dejvis kupu 2016. godine, kada je osvojio i srebro na Olimpijskim igrama u Riju, iznenadivši na startu Novaka Đokovića, tek pošto je izašao iz povrede nakon duge pauze tada. To mu je bila druga olimpijska medalja, pošto je i četiri godine ranije u Londonu uzeo bronzu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE