SVETLA BUDUĆNOST: Mia i Lola vode Srbiju ka svetskoj grupi!

Ženska teniska reprezentacija Srbije slavila je i u drugom kolu I grupe evroafričke zone Bili Džin King kupa, pošto je protiv Norveške posle dva singla stekla nedostižnih 2-0.

Ponovo su teret iznele najmlađe srpske reprezentativke Lola Radivojević i Mia Ristić, koja debituje za seniorsku reprezentaciju na ovom turniru.

Prvo je 16-godišnja Ristićeva donela prednost pobedom nad iskusnom, 14 godina starijom Ulrike Eikeri, slavivši sa 2-0, po setovima 6:4 i 6:4.

Konačni trijumf je obezbedila 18-godišnja Lola Radivojević, koja je bila bolja od Malene Helgo takođe sa 2-0, po setovima 7:6 i 7:5.

Našu reprezentaciju na ovom turniru čine Aleksandra Krunić (127. na WTA listi u singlu), Olga Danilović (136), Lola Radivojević (266), debitantkinja Mia Ristić (412) i Katarina Kozarov (493), koje predvodi Dušan Vemić.

Bili Džin King kup I grupe Evro-afričke zone u Antaliji igra se po round robin sistemu. Pored Srbije, u dve grupe, od kojih će jedna brojati pet, a druga šest timova takmiče se i nacionalne selekcije Bugarske, Hrvatske, Danske, Egipta, Mađarske, Letonije, Holandije, Norveške, Švedske i domaćina Turske.

Samo tri reprezentacije, pobednici grupa i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli, obezbeđuje prolaz iz I grupe Evro-afričke grupe u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman Svetsku grupe, a dve poslednjeplasirane ispadaju u II grupu Evro-afričku grupu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Švjontek u finalu turnira u Madridu

Teniserka iz Poljske Iga Švjontek plasirala se u finale Mastersa u Madridu. Ona je slavila ubedljivo sa 6:1, 6:3...

POVEZANE OBJAVE