Haland nastavio teror i postao najbolji u istoriji! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su na Etihadu Lester sa 3-1 u 31. kolu Premijer lige i tako produžili lošu sezonu Lisica.

Već u petom minutu Građani su poveli golom Džona Stonsa posle asistencije Rodrija, a potom je na scenu još jednom stupio Erling haland.

Norvežanin je golovima sa penala u 13. i u 25. minutu posle proigravanja od strane De Brujnea doneo 3-0 svom timu, ali i oborio rekord Premijer lige otkako se igra na 38 utakmica.

Haland je sada na brojci od 32 gola, pa je tako sustigao igrača Liverpula Mohameda Salaha po broju golova u jednoj sezoni Premijeršipa.

Sada ima veoma veliku šansu da dostigne i apsolutni rekord svih vremena, pošto mu ostaje još sedam utakmica da sustrigne i Endija Kola iz vremena kada je igrao za Njukasl i Alana Širera iz perioda u Blekburnu.

Oni su na koti 34, što su uspeli na četiri utakmice više, koliko se tada igralo u elitnom rangu engleskog fudbala.

Iheanačo je u 75. minutu postigao utešni pogodak i postavio konačan rezultat ove utakmice.

Siti nastavlja poteru za liderom Arsenalom, za kojim zaostaje 3 boda, dok je Lester pretposlednji sa 25 bodova, dva manje od Evertona koji je prvi tim van opasne zone, ali i Notingem Foresta koji je mesto ispred, a tek treba da odigra svoj meč ovog kola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Partizan do vođstva u seriji, u finišu u svom stilu zabrinuli navijače

Košarkaši Partizana pobednički su započeli polufinalnu plej-of seriju protiv Budućnosti pošto su Beogradskoj Areni slavili 78:67. Početak meča počeo je...

POVEZANE OBJAVE