Nikolić o povratku u Partizan: Hoće li sjajni stručnjak preuzeti posrnuli crno-beli tim?

Bivši trener Partizana Marko Nikolić analizirao je situaciju u svom bivšem klubu koji se nalazi u velikoj krizi. Partizan je juče igrao nerešeno sa Crvenom zvezdom 0:0, a iza sebe ima veoma lošu sezonu.

Jedan od najboljih trenera u isoriji Partizana Marko Nikolić ima želju da se vrati u svoj klub.

 -Partizan se trenutno nalazi možda na istorijskom minimumu, a tu ne mislim samo na rezultat, već i na upravljanje klubom… To što je Zvezda uzela dve, tri, pet titula uopšte nije važno, i Partizan je uzimao i to uopšte nije važno, važan je klub. Što se mene tiče, hoću da se vratim, ali…

On je rekao da je loše to što je Partizan u jednoj sezoni promenio tri trenera i da si nekada za klupu u Humskoj morao da se izboriš, a sada na nju sedne bilo ko.

– Uvek sam na strani struke, ali ima i druge strana medalje. I trener mora da zna da li je kompatibilan sa tim što preuzima. Ja sam neke ponude odbio, smatrajući da taj klub, zemlja, vlasnik, nisu za mene i da ne mogu da odgovorim njihovim zahtevima i obrnuto. To je jako važno. A katastrofalni su podaci da Partizan u jednoj sezoni promeni tri ili četiri trenera. Taj kriterijum se malo izgubio. Imali smo prošle godine situaciju da je Sale Stanojević vodio igrački za nijansu slabiji Partizan, ali je do poslednjeg kola bila borba za titulu i uz to se plasirao u finale Kupa. On je radio ozbiljan posao. Bio sam već tu, vratio sam se bio iz Rusije i sećam se tih kritika, a ljudi nisu bili svesni kakav je posao radio. Grof i ja radimo više od 20 godina i mnogo nam je teško bilo da dođemo do Partizana i Zvezde. Hajduk sa Liona, Rad, Čačak, bez plate, sa platom, da bi se izborio da dođeš tu. Neću da kažem da bi skoro svako mogao da sedne na klupu, ali sada to tako izgleda. Malo je to izraženije u Partizanu, jasan je Nikolić.

Nikoliću je neshvatljivo mu je šta se dešava sa Partizanom u 2023. godini.

– Ne može niko da mi objasni da Partizan ne može da pobedi sedam utakmica zaredom. Pamtim kad jednu utakmicu ne pobediš, sve se trese. Kad drugu ne dobiješ, praktično si pred otkazom. Tako je i u Partizanu i u Zvezdi. Ne može da postane normalno to. Sad su svi anestezirani do te mere da Partizan ulazi u derbi peti i da ‘visi’, da može da bude i šesti. Da li je to normalno? Kad pričamo o Partizanu i Zvezdi nemoguće je da treneri neće da dođu. A kad pričamo o Partizanu, sve je normalno. Da niko neće da dođe, da si peti-šesti, da se niko ne oglašava. To je moje viđenje stvari, zaključio je Nikolić za Arenu sport.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pored Duljaja još jedan trener napušta Partizan

Igor Duljaj nije jedini koji je napustio klupu fudbalskog kluba Partizan. Duljaj je sinoć smenjen sa pozicije šefa strućnog štaba...

POVEZANE OBJAVE