F4: Olimpijakosova furija slomila Monako za 10 minuta (VIDEO)

Košarkaši Olimpijakosa prvi su finalisti F4 Evrolige u Kaunasu, pošto su furioznom trećeom četvrtinom savladali Monako 77:62.

Od samog starta Monako je ušao sa više koncentracije i nametnuo je svoj stil igre. Nisu dozvoljavali lake poene Olimpijakosu koji bio vrlo nervozan i u prvom poluvremenu su promašili čak 9 slobodnih bacanja.

Sa druge strane Monako je preko Majka Džejmsa, Džordana Lojda i Okoboa održavao ritam i povećavao razliku koja je na kraju poluvremena iznosila 12 poena – 41:29.

U trećem periodu Olimpijakos je u potpunosti razbio ekipu Saše Obradovića u istorijskoj četvrtini koju su rešili u svoju korist 27:2. Sve je polazilo za rukom igračima iz Grčke koji su sa -12 došli do plus 13 za samo 10 minuta i činilo se da je meč tu prelomljen.

U četvrtom periodu Monako se koliko-toliko stabilizovao, ali je bilo kasno za bilo šta ozbiljno u ovom meču i Olimpijakos je poprilično rutinski priveo meč kraju i plasirao se u finale – 77:62.

Najefikasniji kod Olimpijakosa bio je MVP Evrolige Saša Vezenkov sa 19 poena, dok je Papanikolau ubacio 15, Mustafa Fol 12.

Kod Monaka Džejms 17 i Okobo po 17 poena.

Olimpijakos za rivala čeka pobednika meča Barselona – Real Madrid koji počinje u 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAJ VELIKE KARIJERE: Italijanski trener odlazi u penziju!

Na meču poslednjeg kola Serije A između Kaljarija i Fiorentine, Klaudio Ranijeri će posledni put kao trener voditi neku...

POVEZANE OBJAVE