POSLE NEKOLIKO DECENIJA: Prosinečki otkrio kako se odvijao njegov prelazak u Zvezdu, ostalo je istorija

Crvena zvezda 1991. napravila je najveći uspeh u istoriji našeg fiudbala osvajanjem Kupa šampiona 1991. godine, a jedan od najvažnijih delova tog “mozaika” bio je Robert Prosinečki, sada legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala.

Fudbalsko umeće popularnog Velikog Žutog ostalo je neprimećeno u zagrebačkom Dinamu, koliko god to čudno zvučalo, što je iskoristio velikan iz Beograda.

Prosinečki, koji je kasnije nastupao i za dva najveća španska kluba Barselonu i Real Madrid, u intervjuu za TV “Una” otkrio je posle mnogo godina kako je tekao čitav proces prelaska u redove crveno-belih.

Da, ima puno priča i o tome. A ovo je jedina prava istina. Ja sam to doživeo, a drugi neka pričaju. Došao sam na probu, pokojni otac me doveo. U tom periodu jako puno navijača je dolazilo na treninge, njih 500, 600. Tribine su uvek bile popunjene. Igrala se prijateljska utakmica, a u toku je bila Univerzijada. U Zagrebu su bili Dragan Stojković Piksi, Boro Cvetković, Refik Šabanadžović i ne znam ko još sve. Mi smo odigrali prijateljsku sa Radom, a ja sam dobio šansu i pokazao se kao dobar. Uz to, bio sam i slobodan igrač. Džajić je to video, kao i pokojni trener Velibor Vasović koji mi je kasnije dao puno samopouzdanja i sa 18 godina me gurnuo u prvi sastav. Oni su videli kako igram i odlučili su da potpišu ugovor sa mnom, prisetio se Prosinečki.

Poznate su i situacije u tadašnejm kontekstu našeg fudbala, kada su se četiri najveća rivala velike Jugoslavije često otimala o najbolje igrače, pa je postojala takva bojazan i u slučaju Prosinečkog.

Moj otac je tada rekao da idemo kući i da ću, kad se vratim u Beograd, potpisati za Zvezdu. Pošto je Džaja vidio da sam bio stvarno dobar, možda je pomislio da ću u tom trenutku iskoristiti pohvale iz Beograda i vratiti se u Dinamo. Zato je rekao da ne mogu otići dok ne potpišem. Onda je moj tata odgovorio da je njegova reč veća od Zvezde i Beograda i da će njegov sin sigurno doći. Tako sam otišao u Zagreb po stvari, vratio se potom u Beograd i ostao četiri godine, otkrio je legendarni fudbaler, a sada trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legendarni Van Persi preuzeo tim iz Holandije

Proslavleni napadač Robin Van Persi novi je šef stručnog štaba Herenvena, objavio je holandski klub. Van Persiju je ovo prvi...

POVEZANE OBJAVE