Potpuna dominacija: Zvezda deklasirala Budućnost u Morači za finale ABA lige!

U drugom meču polufinala ABA lige košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Budućnosti rezultatom 97:56 i plasirali se u finale ABA lige.

Domaći su bolje upli u meč, najveću prednost imali su domaći kada je bilo 17:9, ali brzo su se crveno-beli vratili u igru. Sjajan je bio Luka Mitrović, upisao je šest poena u nizu. Međutim, i Budućnost se nije prrdavala, a do kraja ovog dela igre Nemanja Nedović nije uspeo da poentira na isteku napada i četvrtine, ostalo je 26:25 za Budućnost na kraju prvog perioda. Luka Mitrović je već tada imao 12 poena, dok je kod Podgoričana najefikasniji bio Alfa Kaba sa osam.

U drugoj deonici Zvezda je nastavila sa sjajnom igrom, novi poeni Luke Mitrovića. Kampaco je zatim iamo sjajnu asistenciju za Dobrića, a ovaj je pogodio trojku. Prve poene za Budućnost postigao je Kenan Kamenjaš u drugoj deonici nakon što je popravio Rejnoldsov promašaj. Zvezda je odigrala odličnu drugu četvrtinu,do kraja je Ognjen Dobrić je zaustavljen rampom, ali ni Erik Grin nije uspeo da pogodi trojku uz zvuk sirene. Zvezda na poluvreme odlazi sa dvocifrenom prednošču 34:48.

Drugo poluvreme su crveno-beli sjajno otvorili, odmah je Nedović upisao nove poene, a zatim je Hejs bio slobodan sa linije slobodnih bacanja. Međutim, Kampaco je postigao novu trojku, a zatim su se ređali Vildoza i Bentil, otišla je Zvezda na 30 poena razlike domaćinu u jednom momentu. Erik Grin je olako prodao loptu protivniku, a Filip Petrušev je to iskoristio i polažio loptu u koš za najveću prednost Zvezde – 41:72, a rezultat na kraju treće deonice je bio 41:72.

Dominirala je Zvezda i u poslednjoj deonici, na terenu se video sasmo jedan tim. Košarkaši Budućnosti su bili u totalnom nokdaunu, dok su gosti pravili sjajne poteze.

Rezultat na kraju meča je bio 97:56 i Crvena zvezda se još jednom plasirala u finale ABA lige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Alkaraz teškom mukom među najboljih osam

Španski teniser Karlos Alkaras izborio je plasman u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je bio bolji posle tri seta...

POVEZANE OBJAVE