Đere prokockao pet meč-lopti protiv Tima i ostao bez drugog uzastopnog finala

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Kicbilu, pošto je poražen od domaćeg tenisera i nekada jednog od najboljih na svetu Dominika Tima, nakon velikog preokreta sa 2-1, po setovima 7:6 (7:3), 5:7, 6:7 (8:10).

Tako Đere nije uspeo da se plasira u drugo finale za samo dve nedelje, nakon što je nedavno poražen u borbi za titulu na ATP 500 turniru u Hamburgu od Aleksandera Zvereva. Zanimljivo je da je oba puta poražen od domaćih tenisera koji su poslednjih godina bili u samom vrhu.

U prvom setu nije bilo brejkova, iako su viđene šanse sa obe strane. Đere je dve brejk-lopte spasao kada je izjednačio na 2:2, dok se austrijski veteran u čak tri gema susretao sa opasnošću da mu bude oduzet servis. Ipak, uz dva mini-brejka naš teniski as je lako došao do prvog seta.

Tim je u drugom setu spasao po dve brejk-lopte u drugom i osmom gemu, što je iskoristio u završnici, kada je oduzeo servis Srbinu za 6:5 i potom rutinski svojim servisom priveo set kraju, izjednačivši rezultat.

Ponovo su se u odlučujućem setu Đereu obile o glavu propuštene šanse, i to koliko njih! Prvo je u četvrtom gemu propustio dve brejk prilike, a potom i tri meč-lopte na servis Austrijanca u poslednjem, dvanaestom gemu.

Nekadašnji šampion US opena je ipak uspeo da meč odvede u tajbrejk, gde je naš teniser ispustio još dve šanse da završi meč i ode u finale, što mu se obilo o glavu, pošto je Tim iskoristio svoju drugu i obradovao domaću publiku.

U finalu će se sastati sa Argentincem Sebastijanom Baezom, 72. na svetu, koji je bio bolji od zemljaka Tomasa Ečeverija sa 2-1 u setovima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KOGA NEMA SA MUNDIJALA NA SPISKU? Vezisti ostali kratkih rukava za EURO

Danas je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković saopštio širi spisak od 35 fudbalera koji konkurišu za predstojeći EURO. Na...

POVEZANE OBJAVE