Topić se priključuje bivšem saigraču u NBA? Porede ga sa igračem Oklahome

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić, trenutno na pozajmici u Megi, mogao bi da bude naredni pik prve runde na NBA draftu iz Srbije.

Mladi plejmejker, koji je ovog leta postao šampion Evrope sa juniorskom reprezentacijom, prema projekcijama pouzdanog novinara ESPN-a Džonatana Dživonija, mogao bi da bude odabran sa 26. pozicije od strane Filadelfije Seventisiksersa već naredne godine.

U analizi se naš plej poredi sa bekom Oklahoma Siti Tandera Džošom Gidijem, navodi se kao spretan pikenrol asistent, a ističe se da je na Superkupu ABA lige beležio učinak od 18 poena i po 5 skokova i asistencija uz dve ukradene lopte. Poentira se navodeći da nema drugog 18-godišnaka sa takvom kreativnošću i vizijom.

Ovaj novinar smatra i da je Mega idealna sredina kako bi se relano procenio njegov kvalitet, tako da je predstojeća sezona ključna.

Ovog leta je dres Filadelfije obukao prošlosezonski saigrač Topića sa početka sezone u Zvezdi Filip Petrušev, pa bi tako hipotetički, ako bi se sve poklopilo – odnosno Topić bio odabran sa njihove strane a Petrušev ostao u klubu – mogli ponovo da budu u istom timu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nagelsman objavio širi spisak za Evropsko prvenstvo

Selektor reprezentacije Nemačke Julijan Nagelsman saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se...

POVEZANE OBJAVE