Svaki kraj je novi početak: “King Kong” se vraća tamo gde je ostavio najdublji trag?!

Đorđo Kjelini od utorka je bivši fudbaler. Legendarni Italijan, evropski prvak čiji vedri duh nikada ne biste povezali s njegovim ratničkim likom, objavio je završetak karijere u 40. godini života.

Pored evropskog zlata, pamti će devet vezanih naslova Serije A, pet Kupova i Superkupova Italije s Juventusom te MLS Kup i trofej prvaka regularnog dela sezone u Los Anđeles FC-u.

Fudbal je bio najlepše i najintenzivnije putovanje u mom životu. Bio mi je sve, ponudio mi jedinstveno i nezaboravno putovanje. Sada je vreme za otvaranje novih poglavlja i pisanje drugih važnih, uzbudljivih stranica, pesnički se izrazio Kjelini.

Kjelini ostaje zapamćen kao jedan od najcenjenijih štopera svoje generacije, staromodni, agresivni štoper hladnog lica i čuvenog nadimka ‘King Kong’ – kako su ga nekada nazivali u Juventusu jer golove je slavio udaranjem šakama o grudi.

Paralelno s fudbalskom karijerom, Kjelini je 2010. diplomirao ekonomiju i trgovinu u Torinu, a sedam godina kasnije specijalizovao se za poslovnu administraciju.

Veruje se da će i posle karijere ažurno raditi u fudbalskom resoru, a mnogi su sigurni da ga novi angažman čeka tamo gde je i ostavio najdublji trag – u Juventusu.

Tako bi romantična priča “Bianconera” i istinskog fudbalskog gospodina mogla ispisati novi početak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legendarni Van Persi preuzeo tim iz Holandije

Proslavleni napadač Robin Van Persi novi je šef stručnog štaba Herenvena, objavio je holandski klub. Van Persiju je ovo prvi...

POVEZANE OBJAVE