Odličan početak crno-belih, Fener poslednjom četvrtinom slomio Partizan!

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Fenerbahčeu 91:76 u 20. kolu Evrolige. Crno-beli su odlično počeli utakmicu nakon prve deonice. Onda je usledio pad koji je turski tim postepeno iskoristio i prelomio u poslednjoj deonici. Nisu uspeli da se izjednače po broju pobeda sa današnjim domaćinom susreta.

Crno-beli su na gostovanju krenuli sa petorkom Doužer, Panter, Naneli, Vukčević i Kaboklo. Početna postava domaćina bila je Kalates, Vilbekin, Pjer, Hejs Dejvis i Šanli.

Fener je postigao prvi koš na utakmici preko Šanlija. Partizan je na drugoj strani odgovorio trojkom Kabokla. Prvi šut za tri u timu domaćina postigao je na početku raspoloženi Hejs Dejvis. Timovi su u prvoj polovini perioda imali malo grešaka i igrali efikasno. Do osetnijeg plusa su stigli crno-beli nakon serije 8:0 (12:20). Nju je prekinuo Kalates. Potom je tim Željka Obradovića imao i +10 (16:26). Crno-beli su bili raspucani i ubacili rivalu 30 poena za prvu četvrtinu, posle koša Pantera koji je već za 10 minuta ubacio 12 poena. Istom tom razlikom je Partizan završio prvi period (19:31).

Gosti već u početku druge četvrtine serijom 5:0 stižu do maksimalnih +17 (19:36) poenima Smita. Za Fenerbahče je postigao prvi poen Tajler Dorsi. Uspeli su da se spuste na -9 (27:36). Posle TV tajm-auta poentirao je Kaminski. Prednost se u međuvremenu istopila a domaćin prišao na -5 (35:40). Trojkom je na nalet odgovorio Trifunović. Do poluvremena je Fenerbahče pokušavao da stigne do potpunog preokreta i ponovo povede. Ipak, Partizan je vodio u Istanbulu nakon prvih 20 minuta meča (43:48).

Panter je imao 15 a Dorsi 11 koševa.

Prve poene u drugom delu susreta postigao je Motli. Pjer je potom smanjio na -1. U timu crno-belih prvi je u 3/4 pogodio Smit. Fener je uspeo da izjednači na 55:55 posle trojke Nejta Sestine. Do kraja treće deonice igralo se u egalu. Tada je domaćin uspeo da se pred 4/4 odvoji na +4.

Na početku tog perioda imali su i maksimalnih +10 počevši je sa dve vezane trojke Dorsija i Gudurića (74:64).

Serija se produžila na 14:0 i tek tada je Partizan poentirao preko Nanelija, kada se Fener odlepio na praktično nedostižnu razliku. Do kraja su crno-beli pokušali da je smanje. Ispostaviće se da je ta serija Fenera bila dovoljna za 12 trijumf u sezoni, ali i bolji međusobni skor u eventualnom krugu od crno-belih.

Najbolji kod pobednika bio je Dorsi sa 24 koša uz 15 Gudurića.

U timu Partizana Panter je imao 18 poena a Naneli 14 koševa.

Partizan duplu nedelju završava u petak kada im gostuje Makabi. Fenerbahče će dočekati Bajern.

Fenerbahče-Partizan 91:76 (19:31, 24:17, 25:16, 23:12 )

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Selektor košarkaša Franuske odredio širi spisak za OI

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole saopštio je širi spisak od 19 igrača koji će konkurisati za predstojeće Olimpijske...

POVEZANE OBJAVE