Mladi srpski fudbaler jedan od najvećih vunderkindova Football Manager-a

Mladi srpski napadač Matija Popović nedavno je napustio Partizan kao slobodan igrač, pošto je prethodno odbio da potpiše profesionalni ugovor sa crno-belima.

Nije manje kontroverzan bio ni izbor novog kluba. Delovalo je da je već u Milanu – zapravo i bio je u ovom gradu – ali se sve izjalovilo pa je nakon brojnih nagađanja završio kao pozajmljeni fudbaler Napolija u Monci.

Njega je popularna fudbalska PC simulacija “Football Manager” najavila kao jednog od najvećih vunderkindova u novoj verziji ove igre.

Ovo znači da, ukoliko volite ovu kompjutersku igru, nećete pogrešiti ako angažujete trenutno 17-godišnjeg srpskog ofanzivca, jer će vam se kasnije verovatno višestruko isplatiti i postati jedan od najboljih fudbalera sveta – makar u igrici.

Često je ipak ranije bilo primera da igrači koji su najveći talenti u igrici u stavrnosti ne naprave zavidne karijere, a verovatno ih je i više od onih kojima je “Football Manager” uspešno predvideo blistavu karijeru.

Možda i najbliži primer je američki fudbaler Fredi Adu, kog verovatno znaju svi koji su igrali “FM 2007”, pošto se tamo redovno pretvarao u jednog od najboljih i najskupljih igrača, koji uvek završi u nekom od najvećih klubova na svetu. Međutim, u stvarnosti je završio u Jagodini, a ni tu nije uspeo da se nametne.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

“Alfonso Ford” ide sjajnom strelcu Baskonije

Sjajni američki bek Markus Hauard iz Baskonije novi je vlasnik trofeja “Alfonso Ford” za najboljeg poentera Evrolige. On je u...

POVEZANE OBJAVE