KORAK BLIŽE CILJU: Partizan vodio sve vreme i savladao Baskoniju, centri najefikasniji

Košarkaši Partizana savladali su u Areni Baskoniju sa 87-83 u 30. kolu Evrolige, pa su tako korak bliže plasmanu u razigravanje.

Sada su crno-beli na dve pobede iza današnjeg rivala i zauzimaju 10. poziciju, jednu iza tima Duška Ivanovića. Valensija i Bajern, koji su sa istim učinkom ušli u ovu rundu kao i crno-beli, sutra igraju međusobno.

Domaći košarkaši su od početka zadali ritam i posle trojke Kaminskog poveli sa 5-0. Nakon toga su prednost “ljubomorno” čuvali i nisu je ispuštali nijednog momenta.

Kada su se gosti poenima Miler-Mekintajera, nekadašnje uzdanice crno-belih, probližili na 11-9, nalet je novim svojim pogotkom izvan linije 6,75 prekinuo Kaminski i povratio +5.

U završnoj fazi prvog perioda svojih sedam uzastopnih poena nanizao je Bruno Kaboklo za do tada maksimalnu prednost od 9 poena razlike (23-14), a Metju Kostelo je na 20 sekundi do isteka prvog dela poentirao za 23-16, što je bio rezultat prve deonice.

Tiodor i Moneke su na početku druge četvrtine sveli zaostatak na 3 poena manjka, ali je ubrzo odbijen nalet i posle novih poena Kabokla crno-beli su vodili sa 28-20. Usledila su četiri poena Baskonije, ali nisu uspeli da naprave veću seriju i neutrališu zaostatak, štaviše.

Anđušić je na nešto više od četiri minuta do kraja poluvremena poentirao – pogodivši i dodatno bacanje – za prvu dovcifrenu prednost (38-27). Ipak, Baskonija je uspela da do odlaska na duži odmor gotovo istopi razliku, pa je zahvaljujući Hauardovoj trojci na 13 sekundi do isteka poluvremena gubila sa samo 44-42 na polovini utakmice.

Međutim, tokom uvodna tri minuta drugog poluvremena gosti su ubacili svega dva poena, što je tim Željka Obradovića iskoristio i povratio dvocifrenu prednost, kada je bilo 54-44 nakon ubačene trojke Mateuša Ponitke.

Tim Željka Obradovića je sve do kraja četvrtine održavao prednost na granici dvocifrene, pa je pred ulazak u poslednji deo utakmice vodio sa 69-60, nakon što je Kaminski poentirao u poslendnjoj sekundi, što su bili već 18. njegovi poeni.

U sličnom ritmu se nastavilo i u poslednjoj deonici, ali je u takvom odnosu snaga nakon nepuna tri minuta Partizan stekao novu najveću prednost, kada je posle trojke kapitena Pantera i njegovih pet uzastopnih poena poveo sa 78-66.

Na nešto više od tri minuta do kraja Sedekserskis je pogodio za 80-75, ali je nalet odbio Ponitka još jednom svojom trojkom. Sve dileme otklonio je Doužer pogotkom iz floutera na 18 sekundi do kraja, za prednost od 87-83.

Najefikasniji u pobedi Partizana večeras bili su centri – Bruno Kaboklo zabeležio je dabl-dabl učinak sa 18 poena i 13 skokova, dok je Frenk Kaminski zabeležio 20 poena i po 3 skoka i asistencije.

Kevin Panter takođe je ubacio 18 poena, a pobedi je doprineo i sa 6 završnih dodavanja.

U redovima Baskonije najefikasniji bio je Markus Hauard sa 26 poena, dok su Metju Kostelo i Čima Moneke upisali po 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legendarni Van Persi preuzeo tim iz Holandije

Proslavleni napadač Robin Van Persi novi je šef stručnog štaba Herenvena, objavio je holandski klub. Van Persiju je ovo prvi...

POVEZANE OBJAVE