Pešić o žrebu na OI: Nadam se Jokiću i Miciću, ako hoćemo medalju moramo da pobedimo sve

Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je rivale na Oilimpijskim igrama u Parizu.

Žreb je hteo da se izabranici Svetislava Pešića nađu u grupi sa prvim favoritamo, reprezentacijom SAD-a.

Selektor Pešić u tome ne vidi problem.

Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala, većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije, rođeni 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije, jer su to Nikola Jokić i Vasilije Mićić. Ipak, to još ne znamo. Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću jer su oni bili deo te iste generacije i velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno, kaže Pešić i dodaje:

Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu, objašnjava selektor Srbije.

Ni ostali protivnici u grupi nisu naivni.

Veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška, završio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KOGA NEMA SA MUNDIJALA NA SPISKU? Vezisti ostali kratkih rukava za EURO

Danas je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković saopštio širi spisak od 35 fudbalera koji konkurišu za predstojeći EURO. Na...

POVEZANE OBJAVE