EVROKUP: Alimpijevićev Bešiktaš loše započeo polufinalnu seriju, uzalud dvocifren Simonović

Košarkaši Bešiktaša, koje sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, poraženi su u prvoj utakmici polufinalne serije Evrokupa na gostovanju francuskom Buržu sa 86-74.

Domaćin je vodio gotovo od samog početka, a već u drugoj deonici je razlika iznosila +16. Istanbulski crno-beli su uspeli da se u završnici treće deonice serijom od osam poena približe na 60-56, ali to je bilo sve što su uspeli, pošto je već na početku poslednjeg dela usledila serija 7-0 francuskog tima, nakon čega su dvocifrenom razlikom skoro neprestano vodili do samog kraja.

Najefikasniji u pobedi Burža bio je Ajzea Majk sa 16 poena, a upisao je i 6 skokova i 3 asistencije. Džekuan Luis je zabeležio 14 poena i 5 asistencija.

U poraženoj ekipi Anhel Delgado upisao je neverovatan dabl-dabl sa 15 poena i 16 skokova, dok je Marko Simonović, centar pozajmljen od strane Crvene zvezde, takođe bio efikasan sa 14 poena, uz 3 uhvaćene lopte. Njegov nekadašnji saigrač u reprezentaciji Crne Gore Derik Nidam upisao je 13 poena i 5 završnih dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

“Alfonso Ford” ide sjajnom strelcu Baskonije

Sjajni američki bek Markus Hauard iz Baskonije novi je vlasnik trofeja “Alfonso Ford” za najboljeg poentera Evrolige. On je u...

POVEZANE OBJAVE