ATP MONTE KARLO: Novak u polufinalu posle retko viđenog meča

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Aleksa De Minora 2:0 u setovima (7:5, 6:4) u jako teškom meču u kojem se borio sa velikom vrućinom u Monte Karlu.

U prvom setu oba tenisera su čuvali svoj servis. Ipak, kada je bilo izgledno da će set otići u taj brejk, Novak je u 12.gemu uspeo da oduzme servis Autralijancu i da sa 7:5 dođe do prvog seta.

U drugom setu potpuna suprotnost, viđeno je šest brejkova u prvih 7 gemova. Prvo je Novak napravio brejk, a onda je De Minaur u već sledećem gemu uspeo da ga vrati. Opet je Novak uspeo da oduzme servis i činilo ye da će to biti trenutak kada če prelomiti meč, ali ponovo je u narednom gwmu Australijanac vratio.

Novak je nastavio tradiciju i u šestom gemu pa je napravio i treći brejk za 4:2. Mučio se srpski teniser sa vrućinom, bio je vidno iscrpljen i pokušavao je na svaki način da skrati poene. U sedmom gemu je imao Novak prednost 40:15, ali je opet De Minor imao brejk loptu i odmah ju je iskoristio za 4:3.

Seriju brejkova prekinuo je Australijanac i došao do 4:4, a onda je i Novak posle duže vremena sačuvao svoj servis i došao do novog vođstva.

Kao i obično Novak je pokazao snagu i u sledećem gemu je ponovo napravio brejk i došao do pobede za polufinale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Piksi upisao i ovog igrača na širi spisak za Euro!?

Fudbalski savez Srbije poslao je UEFI širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo. Prema informacijama Mozzartsporta, selektor Srbije Dragan Stojković i...

POVEZANE OBJAVE