ABA: Nedović sprečio šok u Areni, Zvezda slavila posle velikog preokreta

Crvena zvezda je pobedila SC Derbi 83:81 u prvom meču plej-ofa ABA lige posle velike muke i preokreta u poslednjih 10 minuta.

Teško je rečima opisati šta su navijači crveno-belih bili dužni da gledaju od strane svojih ljubimaca.

Domaćin je jedino vodio 1:0 posle slobodnih bacanja Luke Mitrovića, i gosti su već tada napravili prvu seriju 0:8. Nijednog trenutka Crvena zvezda nije bila u dobrom ritmu. Šuterski su bili katastrofalni. Gaidraitis je promašio dve otvorene trojke na startu, a posle su se priključili i ostali.

Posle prvih 10 minuta je bilo 17:23, a u nastavku gosti su rutinski čuvali prednost. Domaći su imali čak 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, i imali su samo sreću što sa druge strane nije bio jači protvnik od SC Derbija pa rezultat nije bio sličan onome u Istanbulu protiv Efesa.

Gosti su vodili 30:36 na 30 sekundi do kraja poluvremena, a onda je Nedović izgubio loptu, a gosti dali čak 4 poena u zadnjih 5 sekundi i otišli na odmor sa 30:40.

Kada su svi mislili da ne može gore, onda je počela treća četvrtina i SC Derbi je imao 18 poena prednosti posle 4 minuta igre. Tu su se crveno-beli malo defanzivno trgli, a i gosti u ušli u nervozu i počeli da u napadu ispaljuju nepotrebne rane šuteve.

Crveno-beli su pokušavali trojkama nešto da poprave, ali ništa nisu mogli da ubace. Međutim, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj su pod košem situaciju shvatili ozbiljno pa su doprineli smanjivanju razlike na “početnih” 10 minusa na 3 minuta pre kraja trećeg perioda.

Mislilo se da će tu Zvezda uhvatiti zamah, međutim Beograđani jednostavno nisu bili glavom na ovoj utakmici i gosti su opet napravili novu seriju i sa 49:64 se otišlo na pauzu.

Početak četvrtog perioda je pripao Crvenoj zvezdi. Zaoštrili su u odbrani, a u napadu su došli do lakih poena preko Luke Mitrovića. Branko Lazić je postigao trojku koja je digla publiku na noge i bilo je minus 7 na 7 minuta pre kraja meča.

I kao i u trećem peridou, opet Zvezda pada i SC Derbi bez nekih većih problema ima opet dvocifrenu prednost. Sa tribina se ak u tom trenutku čulo i UPRAVA NAPOLJE od strane navijača Crvene zvezde.

Pošto je Sferopulos napravio nekoliko izmena u petorci, nova energija se pojavila posle trojke Teodosića, a potom i Davidovca Zvezda stiže na 6 poena minusa. Nova energija se pojavila odjednom u dvorani, aonda je i Nedović pogodio trojku za minus tri na 4 minuta pre kraja i sve se otvorilo u Areni.

Luda završnica je bila na delu Izjednačila je Zvezda novom trojkom Nedovića, ali je Ivićić vratio prednost sledeći napad novom trojkom gostiju.

Ponovo je Nedović uz koš faul doneo izjednačenje, a na 90 sekundi pre kraja Zvezda je i povela preko Adama Hange posle trojke iz ćoška.

Kapusta je smanjio sa slobodnih bacanja na 2 poena minusa, a onda Crvena zvezda na 50 sekundi pre kraja čak dva napada nije iskoristila. Gosti su imali napad i za vođstvo, ali je Zvezda odlično odigrala odbranu i imala 24 sekunde do kraja i 2 poena viška.

U najavi je bila penal završnica.

Posle slobodnih bacanja Davidovca je imala maksimalnih 4 razlike, ali SC Derbi se nije predavao i Drežnjak je postigao trojku na 5 sekundi pre kraja za 82:81.

Ponovo je Davidovac imao dva penala i pogodio ssamo jedan, a SC Derbi je imao 3 sekunde za napad za pobedu. Bogavac nije pogodio šut koji je bio za dva poena, i Crvena zvezda je preživela i povela 1:0 u seriji.

Teodosić sa 17 poena je bio najefikasniji u Zvezdi, dok je Mitrović postigao 14. Nedović i Davidovac su ubacili 13, većinu u samoj završnici.

Kod gostiju Ivišić 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Atlanta odlučila koga će uzeti za prvog pika?

Posle Draft lutrije određeno je da će Atlanta Houksi imati pravo prvog izbora na draftu. Mnogi su predvideli da će...

POVEZANE OBJAVE