“Achtung! Achtung!”: Izgubio Bajern, remi u Frajburgu [VIDEO]

Hofenhajm – Bajern 4:1 (2:1)
Bičakčić 16, Dabur 24′, Kramarić 77′, 92+2′(p) – Kimih 36′

Odigrane su još dve utakmice drugog kola Bundeslige.

Minhenski Bajern doživeo je prvi poraz u 2020. godini. ”Dželat” šampiona Evrope i osvajača duple krune u Nemačkoj bio je Hofenhajm, pobedivši sasvim zasluženo rezultatom 3:1.

Ekipa iz Sinshajma potvrdila je da je najnezgodniji rival za Bavarce, s obzirom da su ih pobedili četiri puta u poslednjh osam bundesligaških utakmica. Malo opravdanje za četu Hansija Flika, koji je doživeo tek treći poraz na klupi Bajerna, može biti umor posle osvojenog Super kupa Evrope u četvrtak u Budimpešti.

Prvi gol postigao je Bičakčić posle kornera i udarca glavom u 16. minutu, da bi Izraelac Dabur osam minuta kasnije duplirao prednost domaćina. Kimih je smanjio u 36. minutu, prelepim golom, ali je izazvao bes igrača Hofenhajma pošto je u tom trenutku povređen bio Bičakčić, za koga se ispostavilo da je teže povređen i morao je van igre.

Mnogo prilika propustili su i jedni i drugi sve do 77. minuta kada je Andrej Kramarić postigao treći gol za Hofenhajm, a svoj već sedmi u sezoni, pošto je tri dao u Kupu, a isto toliko i Kelnu. Ipak, to nije bilo sve, u drugom minutu nadoknade Nojer je srušio Bebua, a Kramarić postigao još jedan gol, pa sada sa pet iz dva kola, ubedljivo vodi na listi strelaca. U timu domaćih od 59. minuta igrao je i srpski reprezentativac Mijat Gaćinović.

Posle dva kola Hofenhajm je prvi sa svih šest bodova, koliko ima i Augzburg, ali sa boljom gol razlikom. Bajern je šesti i predvodi grupu timova koji su osvojili po tri boda.

U Frajburgu su bodove podelili domaći sastav i Volfsburg u uzbudljivom duelu.

Oba pogotka su viđena u prvom poluvremenu. Domaći su povelo pogotkom Nilsa Petersena u 11. minutu, koji je glavom smestio loptu u mrežu nakon centaršuta Vinćemca Grifa. Bod Volfsburgu doneo je Josip Brekalo golom iz slobodnog udarca tri minuta pre kraja prvog dela. Lopta je na putu zakačila igrača domaćih i prevarila golmana Florijana Milera.

Hofenhajm – Bajern 4:1 (2:1)
Bičakčić 16, Dabur 24′, Kramarić 77′, 92+2′(p) – Kimih 36′

Frajburg – Volfsburg 1:1 (1:1)
Petersen 11′ – Brekalo 42′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE