Stanojević: Jasnija mi je slika

Partizan je dobio Bačku rezultatom 2:1, u prvoj utakmici nakon eliminacije sa evropske scene.

Strateg crno-belih Aleksandar Stanojević istakao je važnost ovog trijumfa i pored ne baš sjajne igre njegovih izabranika.

Bilo je baš teško, jer nismo kontrolisali meč u potpunosti. Igrači su bili umorni nakon 120 minuta u Belgiji. Nismo bili na nivou, ali važna je pobeda i da odmorimo za sledeći okršaj. Morali smo da iskoristimo neke šanse u napadu, a u odbrani da budemo čvršći i da ne dozvolimo Bačkoj da lako dolazi u našu trećinu. Ipak, momci su umorni, pa mogu i da razumem ovo. Pobedom sam zadovoljan, što su se momci vratili psihološki posle poraza u Belgiji, ali nisam zadovoljan sa mnogo stvari koje moramo da popravimo, rekao je Stanojević.

Stanojeviću je sada jasnija slika igračkog kadra kojim raspolaže i naglasio je da su neophodna pojačanja.

Raduje me što sam upoznao igrače još više i video koje slabosti imamo. Jasnija mi je slika šta moramo da dovedemo, šta nam je potrebno. Strepeo sam poslednjih 10 minuta, uvukla se neka nesigurnost. Ali teško je kad vam je protivnik na “plus devet”. Igračima sam u poluvremenu rekao da moramo da budemo strpljivi i da dobijamo duele, da pokušamo malo i preko boka da igramo i na taj način smo i postigli golove.

Odsustvu Filipa Stevanovića i Takume Asana kumovali su lakša povreda i umor, a mladi igrači ovoga puta nisu iskoristili ukazanu šansu .

Filip Stevanović je povređen, nije bio spreman. U Belgiji je igrao pod injekcijama. Asano je bio potrošen i igrao sve utakmice do sada, pa smo procenili da je najbolje da odmori. Mladi igrači su dobili šansu. Moraju da iskoriste šansu, ali oni su mladi, tako da im ne zameram ništa, dodao je trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL NAJAVIO MEČ SA ZVEZDOM: Pada li večeras rekord Evrolige?

Košarkaši Real Madrida suvereno su odigrali ovu evroligašku sezonu osvojivši prvo mesto. Večeras dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet. Madriđani imaju priliku...

POVEZANE OBJAVE