Minimalac Reala protiv Valjadolida, kiks Atletika kod Ueske

Nova pobeda Reala i samo remi Atletika, obeležili su današnje utakmice 4. kola La Lige.

Posle sjajnog izdanja i pobede od 6:1 protiv Granade, “jorgandžije” večeras nisu uspele da postignu gol u Ueski. Povratnik u elitu uspeo je da sačuva svoju mrežu od strašnog napada ekipe sa stadiona Vanda Metropolitano i zasluženo izbori već treći remi u prvenstvu. Simeone je u napadu upario mladog Žoao Feliksa i novajliju Luisa Suareza, a u nastavku su šansu dobili i Ljorente i Dijego Kosta, ali ni to nije pomoglo, pa je Atletiko ostao “kratak” za dva boda.

Viljareal se oporavio od katastrofe na Nou Kampu i pobedio Alaves sa 3:1. Dvostruki strelac za “žutu podmornicu” bio je Pako Alkaser, dok je drugi gol postigao Moreno sa bele tačke. Mendez je bio jedini strelac za goste iz Baskije. Prvi trijumf u La Ligi ostvario je novajlija Elče. Tim koji je preko baraža ušao u elitu, potpuno neočekivano, uspeo je da pobedi u Eibaru, a jedini gol postigao je Argentinac Lukas Boje u finišu prvog poluvremena. Tim našeg golmana Dmitrovića imao je najbolju priliku za izjednačenje u 53. minutu, ali Espozito nije uspeo da realizuje jedanaesterac.

Real se dosta mučio sa Valjadolidom, a do trijumfa je stigao golom rezerviste Žuniora Vinisijusa u 65. minutu. Zidan je na teren ponovo poslao napadački tandem Luka Jović – Karim Benzema, ali to nije donelo rezultat. Srpski reprezentativac promašio je tri odlične šanse kod rezultata 0:0, a igru je napustio u 58. minutu, ustupivši mesto Brazilcu, koji je sedam minuta kasnije postigao gol za pobedu.

Na vrhu tabele su četiri ekipe sa po sedam bodova, Valensija i Viljareal su odigrali po četri, a Real i Hetafe po tri utakmice.

Ueska – Atletiko Madrid 0:0

Viljareal – Alaves 3:1(2:1)
Alkaser 13′,67′, Moreno 45′(p) – Mendez 36′

Eibar – Elče 0:1(0:1)
Lukas Boje 37′

Real Madrid – Valjadolid 1:0(0:0)
Žunior Vinisijus 65′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED DERBI: Imaju ideje da iznenade rivala, žao mu je zbog kartona

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Partizan u 173. večitom derbiju. Nakon 30 kola ligaškog dela, crveno-beli imaju +7 u odnosu...

POVEZANE OBJAVE