Haland za Tumbakovićevu glavobolju, Ajntraht pokazao Zvezdi kako treba sa Hofenhajmom [VIDEO]

Odigrano je još pet utakmica trećeg kola nemačke Bundeslige.

Borusija je u Dortmundu pobedila Frajburg sa 4:0, a u centru pažnje ponovo je bio mladi norveški napadač Erling Haland, strelac dva gola, ali i asistent kod jednog. Robustni centarfor tako je stigao do već četiri pogotka u novoj sezoni i nema sumnje da će biti glavna pretnja srpskoj reprezentaciji na meču baraža, koji se u četvrtak igra u Oslu. Haland je postigao prvi i treći gol, na njemu svojstven način, snažnim i preciznim udarcima, dok je drugi delo Emre Džana, koji je posle kornera glavom pogodio mrežu Frajburga. U poslednjoj sekundi meča Haland je nesebično uposlio Paslaka, kome nije bilo teško da smesti loptu u praznu mrežu.

Andrej Kramarić je lepim golom u 18. minutu doveo Hofenhajm do prednosti u Frankfurtu, što je bio njegov šesti prvenstveni, a već deveti gol u sezoni. Ipak, to nije bilo dovoljno rivalu Crvene zvezde u Ligi Evrope da ostane neporažen u gradu na Majni. Boljom igrom u nastavku ”orlovi” su stigli do preokreta i druge pobede u sezoni. Prvo je Japanac Kamada poravnao, da bi Bas Dost, posle velike gužve u petercu gostiju, uspeo da ugura loptu u mrežu. To je za Hofenhajm, za koji je od 72. minuta igrao i Mijat Gaćinović, doskorašnji fudbaler Ajntrahta, bio prvi neuspeh u prvenstvu.

Gol Bitenkura u 27. minutu bio je dovoljan Verderu da pobedi novajliju iz Bilefeda. Istom fudbaleru poništen je jedan pogodak šest minuta pre odlučujućeg momenta na meču. Sve do 76. minuta Leverkuzen je vodio u Štutgartu, a tada je mladi Kalajdžić, momak sa austrijskim pasošem, dobro skočio i izjednačio posle prekida. Bajer je vodio od 7. minuta, tada je svoj prvi pogodak u novom dresu postigao Patrik Šik. Izveden je korner, a novi napadač ”farmaceuta” nadvisio sve u skoku i loptu poslao pod prečku. Menhengladbah je slavio u Kelnu, već u 16. minutu bilo je 2:0 za ”ždrepce”, golovima Plee i Lajnera. Kapiten Štindl je povisio na 3:0, a Reksbećaj je samo ublažio poraz ”jarčeva”.

Posle nepotpunog trećeg kola vodi Ajntraht sa sedam bodova, dok je Augzburg jedini sa maksimalnim učinkom od dve pobede, mada oni sutra igraju protiv Volfsburga.

Dortmund – Frajburg 4:0 (1:0)
Haland 31′,66′, Džan 47′, Paslak 90+2′

Ajntraht – Hofenhajm 2:1 (0:1)
Kamada 55′, Dost 71′ – Kramarić 18′

Keln – Menhengladbah 1:3 (0:2)
Reksbećaj 84′ – Plea 14′, Lajner 16′, Štindl 56′(p)

Štutgart – Leverkuzen 1:1 (0:1)
Kalajdžić 76′ – Šik 7′

Verder – Bilefeld 1:0 (1:0)
Bitenkur 27′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE