Milinković-Savić doneo bod Laciju u derbiju, Atalanta odlična – pet! [VIDEO]

Odigrane su još četiri utakmice 4. kola Serije A. Na teren će još Milan i Specija, dok je meč u Torinu definitivno odložen.

Derbi kola igrali su Lacio i Inter, s obzirom da je duel između Juventusa i Napolija definitivno odložen. Posle slabog prvog poluvremena prednost su imali gosti, a strelac je, nakon pola sata igre, bio sjajni Lautaro Martinez. Situacija se drastično promenila u nastavku, Lacio je zaigao mnogo bolje i već u 55. minutu Sergej Milinković-Savić je glavom, na centaršut Aćerbija, poravnao rezultat. U narednim minutima čini se da je novi gol Rimljana neizbežan. I dok se čekao preokret, veliku glupost napravio je Ćiro Imobile. Najbolji strelac italijanskog fudbala ošamario je Artura Vidala, Čileanac je malo i odglumio, pa je napadač domaćina morao van igre. Sa igračem više Inter je ponovo preuzeo inicijativu, stativa je spasila Lacio u 85. minutu, a nedugo posle te šanse isključen je i fudbaler gostiju Sensi, pa je usledila podela bodova na ”Olimpiku”.

Atalanta više nije samo hit Serije A, već ozbiljan kandidat za Skudeto. Način na koji igraju izabranici trenera Đanpjera Gasperinija ne može da ostavi ravnodušnim nijednog pravog ljubitelja fudbala. Posle tri kola tim iz Bergama ima devet bodova, a posle dve ”četvorke” na strani, protiv Torina i Lacija, danas je pala ”petica”, i to u mreži Kaljarija. Sve je bilo gotovo posle prvih 45 minuta kada je domaći tim postigao čak četiri gola, na oduševljenje malobrojnih srećnika na tribinama. Pogađali su Murijel, Gomez, Zapata i Pašalić, dok je za tim sa Sardinije, posle kornera, strelac bio Godin. Moglo je pet golova biti i u nastavku, Atalanta je propustila sijeset prlilika, a istakao se i golman gostiju. Na kraju, obe ekipe su postigle još po gol, pa je meč okončan, kladioničarskim rečnikom, sedam plus. Atalanta je postigla čak 13 golova za samo 270 minuta igre u novom prvenstvu i zasluženo se šepuri na vrhu tabele.

Benevento je došao do druge pobede u tri odigrana kola, što je fantastičan učinak u odnosu na onaj pre dve sezone u eliti. Mihajlovićeva Bolonja je gostovala u Benevetnu, a odlučio je pogodak Lapadule u 66. minutu. Samo dva minuta kasnije Bolonja je postigla gol preko Svanberga, ali je on poništen zbog igranja rukom u začetku akcije.

Jedan gol bio je dovoljan i Parmi za tri boda protiv Verone, a njega je postigao Kurtić još u prvom minutu meča. Za goste je igrao Ivan Ilić, ceo meč, dok je oporavljeni Darko Lazović nastupio u drugom poluvremenu.

Atalanta – Kaljari 5:2 (4:1)
Murijel 7′, Gomez 29′, Pašalić 37′, Zapata 42′, Lamers 81′ – Godin 24′, Žoao Pedro 52′

Benevento – Bolonja 1:0 (0:0)
Lapadula 66′

Lacio – Inter 1:1 (0:1)
Milinković-Savić 55′ – Martinez 30′

Parma – Verona 1:0 (1:0)
Kurtić 1′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Čas tenisa Bugarina, Alkaraz eliminisan za sat i po!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov poslednji je polufinalista mastersa u Majamiju. Izbacio je u četvrtfinalu Karlosa Alkaraza sa 2:0. Po setovima...

POVEZANE OBJAVE