Trener Liverpula: Grujić nikada nije dobio priliku u Liverpulu, bio je jedan od najvećih srpskih talenata

Trener za razvoj mladih igrača Liverpula Vitor Matoš govorio je za ,,A bolu” o odluci ovog kluba da prosledi Marka Grujića na pozajmicu u Porto.

Nakon dve sezone na pozajmici u Herti, Marko se preselio u ,,Zmajevo gnezdo” u Portugaliju, gde bi trebalo da ima značajnu ulogu u veznom redu Porta.

Marko je imao konstantnu godinu u Herti i sada se pridružio nama u veoma ranoj fazi sezone nakon dve takmičarske utakmice. Igrao je i kao ,,šestica” i iako je često bio i van svoje pozicije, igrao je dobro. On je vezista koji se oseća komforno u pozicionoj igri, ali isto tako ume i da igra na velikom prostoru – kazao je Vitor Matoš nastavljajući da opisuje svoja zapažanja o srpskom fudbaleru.

– Ima veoma dobru taktičku kulturu, što mu omogućava da ima svestranu funkciju u drugačijim strukturama tima. Agresivan je u duelima i ima prirodnu mogućnost da nosi loptu kroz prostor.

Grujić je pre nešto manje od pet godina bio prvo pojačanje Jirgena Klopa u Liverpulu kada je stigao iz Crvene zvezde, ali nije se naigrao u dresu kluba sa ,,Enfilda” nastupivši samo 16 puta.

Kada je stigao tamo, bio je jedan od najvećih srpskih talenata. Nikada nije dobio prostora u Liverpulu usled opcija koje su oni imali na toj poziciji. U isto vreme, pojavile su se tržišne mogućnosti koje su mu donele više vremena za igranje – istakao je Matoš.

Matoš je pre dolaska u Liverpulu radio kao pomoćnik upravo u Portu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novo pravilo u Turskoj za strane igrače

Turska košarkaška liga je jedna od najjačih liga u Evropi, a uvođenjem novog pravila mogla bi dodatno da podigne...

POVEZANE OBJAVE