Zenit iznenadio Barsu, Lučić MVP u Berlinu

U petak je odigrano pet utakmica 2. kola Evrolige, a osim trijumfa Crvene zvezde treba izdvojiti trijumf Zenita u duelu sa Barselonom.

Zenit je među timovima koji imaju maksimalan učinak nakon dva kola, a među najzaslužnijima za pobedu nad Barselonom je i bivši igrač crveno-belih, Bili Beron. Za 32 minuta na parketu ubacio je 16 poena, baš kao i Aleks Pojtres. Poen manje postigao je Kevin Pengos, Kej Si Rivers je dodao 11, a Vil Tomas 10 poena. Kod Barselone Nikola Mirotić je bio najefikasniji sa 14 poena.

Dve pobede ima i Olimpija iz Milana koja nije imala problema u duelu sa Asvelom. Šilds je postigao 17 poena, Rodrigez 13, a Ledaj, Moraskini i Datome po 10. Kod gostiju Amine Nua 12 poena.

U gradskom derbiju u Grčkoj Olimpijakos je slavio protiv Panatinaikosa. Jorgos Printezis je bio najefikasniji kod pirejskog kluba sa 17 poena, a pratio ga je MekKisik sa 10. Kod “zelenih” Foster je postigao 15, a Papapetru poen manje. Nemanja Nedović je za 27 minuta imao učinak od 9 poena, 3 skoka, 1 asistencije i 2 ukradene lopte.

Konačno, u okršaju nemačkih klubova Bajern je slavio u Berlinu i pobedio prvi put ove sezone u Evroligi. Vajler-Bab je bio najefikasniji sa 15 poena, a MVP meča bio je Vladimir Lučić koji je postigao 14 poena, uz 6 skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu, ostvarivši indeks 23. Kod Albe istakao se Erikson sa 15 poena.

Zenit – Barselona 74:70
Alba – Bajern Minhen 72:90
Panatinaikos – Olimpijakos 71:78
Olimpija Milano – Asvel 87:73

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE