Svetski i evropski prvaci razočarali, Škoti upisali pobedu nad Slovačkom, remi Rusa i Turaka (VIDEO)

Mnogo manje uzbuđenja blo je u drugom terminu za utakmice 3. kola Lige nacija.   

U A diviziji odigrane su tri utakmice, a samo su na jednoj viđeni golovi. Danci su bili ubedljivi na Islandu i zabeležili osmi uzastopni trijumf protiv ove ostrvske zemlje. Autogol Sigurjonsona, u nadoknadi prvog dela, odredio je tok meča. Kristijan Eriksen i Robert Skov postgli su golove u nastavu za ubedljiv trijumf Danaca.

Mnogo se očekivalo od utakmice u Parizu, gde su svetski šampioni Francuzi dočekali evropske prvake i branioce titule u Ligi nacija, selekciju Portugalije. Malo je sadržaja bilo na ”Sent Deniju”, a nekako su bliži golu bili gosti. Najveću šansu u prvom delu propustio je Žoao Feliks, a odličan udarac, na isteku meča, imao je Kristijano Ronaldo. Nisu uspeli ”trikolori” da se osvete Portugalcima za poraz u finalu EURA na istom mestu pre četiri godine.

Po običaju, u duelima Poljske i Italije nema mnogo golova. U poslednja tri okršaja ove dve selekcije pala su ukupno tri gola, a večeras nijedan. Meč u Gdanjsku nije bio preterano zanimljiv, a obe selekcije imale su po dve solidne prilike za gol. Moder i Lineti za domaće, te Emerson i Kijeza za goste mogli su da promene tok meča, ali  nisu bili precizni u odlučujućim trenucima.     

U grupi u kojoj je i Srbija, igrali su Rusija i Turska u Moskvi. ”Zbornaja komanda” je bila bolja u prvom delu, tada su i poveli golom Mirančuka, a gosti su pokazali više u nastavku i zasluženo izjednačili preko Karamana.

Rival Srbije u finalu  baraža za odlazak na EURO, reprezentacija Škotske, ostvarila je novi trijumf, ovog puta protiv Slovačke, selekcije koja će takođe igrati u finalu baraža u novembru. Jedan gol bio je dovoljan ”suknjicama” za pobedu, a postigao ga je napadač Kvins Park Rendžersa Lindon Dajks. Ovo je bila sedma uzastopna utakmica Škotske bez poraza i ”orlovi” će morati da budu na nivou iz Osla, ukoliko žele na Evropsko prvenstvo.

Pobedila je i Češka u Izraelu, a prvi gol ”knedlički” bio je komičan. Abu Hana je vratio loptu svom golmanu Marsijanu, a njemu je ona prošla ispod noge i završila u mreži. U gostima je slavila i Austrija, koja je uhvatila Severne Irce na prepad, pošto su još slavili uspeh iz Sarajeva i prolaz u finale baraža. Gregorič je bio jedini strelac za Austrijance.

Liga A:
Francuska – Portugalija 0:0
Island – Danska 0:3 (0:1)
Sigurjonson 45′(ag), Eriksen 46′, Skov 61′
Poljska – Italija 0:0
Liga B:
Izrael – Češka 1:2 (0:1) Zahavi 62′ – Abu 14′(ag), Vidra 48′
Rusija – Turska 1:1(1:0) Mirančuk 28′ – Karaman 62′
Severna Irska – Austrija 0:1(0:1) Gregorič 42′
Škotska – Slovačka 1:0(0:0) Dikis 54′
Srbija – Mađarska 0:1(0:1)
Liga C:
Grčka – Moldavija 2:0(1:0) Bakasetas 45+3′, Mantalos 51′
tzv Kosovo – Slovenija 0:1(0:1) Vučkić 22′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KK PARTIZAN SPREMA VELIKI POVRATAK!? Miljenik navijača se vraća u crno-beli tabor?

Pre nekoliko dana predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je kako se uveliko radi na pojačanjima i kako bi moglo...

POVEZANE OBJAVE