Degenek o odlasku i derbiju: Volim što sam ostao, ne rešavamo prvenstvo ako pobedimo Partizan!

Milš Degenek je jedan od simbola evropske Crvene zvezde u poslednjih tri godine. Na kratko je napustio šampiona Srbije i imao epizodu u Saudijskoj Arabiji, ali se ubrz vratio i nastavio gde je stao.

U proteklom prelaznom roku je viđen na izlaznim vratima, i skoro svakog dana se pojavljivalo ime novog kluba u koji je australijski reprezentativac trebao da pređe.

– Koliko znam nikakva zvanična ponuda od pomenutih klubova nije stigla. I mene je iznenadila ta informacija. Probudio sam se jedno jutro, pogledao vesti i video da idem iz Zvezde. Čudno mi je bilo. Istina je da sam ovo leto imao ponude dva belgijska kluba, ali nisu to bili Genk i Gent, rekao je Degenek za “Sportski žurnal”.

On ističe da je srećan tu gde je.

Zavisi od fudbala i situacije kakva je u Zvezdi koliko ću dugo ostati. Činjenica je da je prelazni rok završen i da sam srećan u Zvezdi. Trudim se i dajem maksimum. Zvezdu volim više nego sebe. Klub mi je dosta dao, kao i ja njemu kroz mečeve proteklih sezona. Dokle god budem bio u Zvezdi „ginuću” da ispunjavamo ciljeve uprave, trenera i navijača.

Sledi “Večiti derbi”, utakmica u kojoj su crveno-beli ostali dužni svojim navijačima prethdnih godina. Mnogi smatraju da bi se pobedom prvenstvo praktično rešilo, Zvezda bi imala 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

–Svaki derbi je priča za sebe. Utakmica koja mnogo znači. Večiti rival je kvalitetna ekipa sa uspešnom istorijom. Biće to još jedan u nizu velikih mečeva sa Partizanom. Ne slažem se da bismo rešili pitanje prvaka. Stoji, da bi nam bilo mnogo lakše do kraja prvenstva sa tolikom prednošću. Ali, podvlačim ništa neće da bude rešeno. U duel ulazimo sa željom da odigramo kvalitetno, smatra Degenek.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREGRŠT PROPUŠTENIH ŠANSI: Rud zaustavio Kecmanovića!

Srpski teniser Miomir Kecnmanović poražen je u drugom kolu Mastersa u Madridu. U susretu prepunom brejkova, slavio je Kasper Rud...

POVEZANE OBJAVE