Iliev oštar posle derbija: Oprobana taktika, prebiti Sumu. Svuda u svetu se štite majstori, samo kod nas možeš da ih biješ nekažnjeno

Bivši sportski direktor Partizana, Ivica Iliev, rekao je da je povreda Sejdube Sume imala najveći uticaj na ishod 163. prvenstvenog večitog derbija.

Ilijev je otišao i korak dalje i dodao da je Seku Sanogo namerno išao da onesposobi reprezentativca Gvineje.

Prošlo proleće kada smo igrali na njihovom stadionu Suma je dobio žuti karton i posekotinu od 20 centimetara na potkolenici, a pauza je trajala skoro dva meseca dok se nije potpuno oporavio. Na istom derbiju su Sadiku polomljena rebra. Onda u nedelju odmah se se moglo primetiti da igrač Zvezde ide na to da opet onesposobi Sumu i kada je uspeo utakmica je dobila drugačiji tok. Po svemu kako se derbi razvijao i kako je bila postavljena taktika, mislio sam da će lagano otići u 3:0 za nas, rekao je Iliev za 24.sedam.rs.

Šteta, velika šteta. Sprečeni smo da pobedimo, a izgubili smo i Sumu za neko vreme. Očigledno da to postaje praksa – prebiješ Sumu, pa kad ga onesposobe nateraju nas i da značajno menjamo igru. Svuda u svetu se štite majstori, samo je kod nas dozvoljeno da biješ nekažnjeno najboljeg igrača protivničkog tima. Zato nam je liga ovakva, kakva jeste.

Ilievu je posebno žao što Bajbek i Holebek nisu mogli da debituju.

Nije bilo kornera koji je prethodio dosuđenom penalu, a bilo je i povlačenje Katajia. Međutim, na sve se to moglo i da računa, ali Jojić nije smeo da im da povod za penal. Bespotrebno povlačenje u situaciji kada postaje jasno da će lopta biti naša i da nema opasnosti za Stojkovića. Idemo dalje! Evropa je ponovo videla kako naše dete Filip Stevanović pravi razliku na terenu. Žao mi je što nam pojačanje Bajbek i Holender nisu mogli da debituju. Sa takvim igračima u špicu biće dosta toga drugačije u nastavku prvenstva, dodao je Iliev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠAMPION NEMAČKE PRIVLAČI PAŽNJU: Brzonogi ofanzivac na radaru premijerligaša?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena okitili su se titulom u Bundesligi, čekajući na to 120 godina. Sada su osim tog trofeja u...

POVEZANE OBJAVE