Lacijali povratak u Ligu šampiona obeležili pobedom, Rašford ponovo koban po Parižane, Fati pisao istoriju [VIDEO]

Fudbaleri Lacija savladali su Borusiju iz Dortmunda u prvom kolu grupne faze Lige šampiona sa 3:1 na svom ,,Olimpiku”.

Trinaest godina prošlo je od poslednjeg učešća Lacija u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju i kao zapete puške čekali su ovaj dan izabranici Simonea Inzagija.

Čekanje se isplatilo, pošto su ispratili Borusiju nazad u Dortmund sa tri pogotka, a ,,počastio” ih je i bivši fudbaler Ćiro Imobile koji je otvorio ovaj susret golom u šestom minutu. Propustili su gosti sjajnu priliku da poravnaju, a već u sledećem napadu Korea je imao situaciju da duplira prednost domaćih, međutim, odbranio je Hic. Iz svega je proizašao korner, a Felipe Luiz je sjajno skočio za novi pogodak Lacijala.

Posle pogotka, usledila je i asistencija Ćira Imobilea, koji je proigrao debitanta u ovom takmičenju – Akpa Akproa. Izgledala je odbrana Borusije vrlo loše u toj situaciji. Italijan je bio sateran u ćošak i loptu je poslao gotovo ,,na slepo”, a mladi Akpro između Humelsa i Đovanija Rejne pogađa mrežu Hica.

Ponovo je Mančester junajted bio koban po Pari Sen Žermen, baš kao i u martu prošle godine. Bruno Fernandeš je doneo prednost gostima golom sa penala. Prvobitno je Portugalac promašio jedanaesterac, ali je udarac bio ponovljen zbog toga što je ,,prestupio” Kejlor Navas i na taj način mu odbranio šut. Fernandeš je ponovoio izvođenje penala i gađao u istu stranu, ali je Navas ovog puta krenuo u suprotnu.

Bilo je prilika na obe strane. Junajted je svoju šansu jurio iz kontre, konkretno preko Rašforda, kojeg je u jednoj situaciji u prvom poluvremenu izvanredno zaustavio Dijalo. Izjednačenje Parižanima doneo je Entoni Marsijal, autogolom posle ubačene lopte iz kornera. Nespretno je reagovao Francuz i u maniru vrsnih napadača poslao loptu u suprotan ugao gola koji brani njegov saigrač.

Pokušavali su domaći i sa distance preko Erere i Nejmara, bio je blizu gola i Mbape, ali je David de Hea bio na visini zadatka. Junajted nije došao da se brani u Pariz i to su prikazali u poslednjim trenucima susreta, kada je posle dodavanja Pola Pogbe, nogu namestio Markus Rašford i sa ivice šesnaesterca poslao loptu po zemlji u gol Navasa za trijumf engleskog velikana od 1:2.

Barselona je bila ubedljiva protiv Ferencvaroša na ,,Nou kampu” (5:1), a blistavo veče imao je mladi Ansu Fati, koji je postao najmlađi fudbaler u istoriji Lige šampiona, koji pored svog imena ima postignuta dva gola u ovom takmičenju. On je osim pogotka na ovoj utakmici, zabeležio i izvrsnu asistenciju za Kutinja – petom – nakon čega je zamenjen u drugom delu.

Barselona – Ferencvaroš 5:1 (2:0)
27’ Mesi (p), 42’ Fati, 52’ Kutinjo, 82’ Pedri, 89′ Dembele – 70’ Karatin (p)

Čelsi – Sevilja 0:0

Lacio – Borusija Dortmund 3:1 (2:0)
6’ Imobile, 23’ Hic, 76’ Akpa Akpro – 71’ Haland

PSŽ – Mančester junajted 1:2 (0:0)
55’ Marsijal (ag) – 23’ Fernandeš (p), 88′ Rašford

RB Lajpcig – Bašakšehir 2:0 (2:0)
16’, 20’ Anhelinjo

Ren – Krasnodar 1:1 (0:0)
56’ Girasi (p) – 59’ Ramirez

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČENO: Poznato ko sudi derbi između Zvezde i Partizana

Utakmicu polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana koja je na programu u sredu, sudiće Miloš Milanović. Mladi arbitar...

POVEZANE OBJAVE