Bavarska mašina već ima radnu temperaturu, Lukaku spasio Inter, nespretni Taljafiko doneo pobedu Liverpulu [VIDEO]

 Kompletirano je prvo kolo grupne faze Lige šampiona za sezonu 2020/21.   

Branilac trofeja, minhenski Bajern, već na startu je potvrdio da će teško prepustiti krunu. U derbiju A grupe ubedljivo su pobedili Atletiko iz Madrida na svojoj ”Alijanc areni”. Bilo je na kraju 4:0, ali treba reći da su i Madriđani imali svoje šanse, posebno pre vodećeg gola Bavaraca, ali nisu uspeli da savladaju Nojera. Od trenutka kada je Koman postigao svoj prvi gol u 28. minutu, gledali smo rapsodiju šampiona Evrope. Do poluvremena je Gorecka duplirao prednost posle brze kontre domaćina, da bi u nastavku još po jednu loptu u mrežu Oblaka ubacili Toliso i ponovo Koman. U ovoj grupi su ranije večeras Salcburg i Lokomotiva igrali 2:2.

Poraz Reala od Šahtjora ostavio je Madriđane na poslednjem mestu grupe B pošto su Inter i Borusija iz Menhengladbaha igrali nerešeno na ”Meaci” 2:2. Prvo poluvreme bilo je slabo i završeno je bez golova. U nastavku je u igru ušao Lautaro Martinez, pa je Inter zaigrao bolje i već u 49. minutu Romelu Lukaku je doveo ”neroazure” u vođstvo. Ipak, uporni Nemci se nisu predavali, pa su prvo iz jedanaesterca izjednačili, strelac je bio Bensebaini, da bi Hofman u 85. minutu doveo Menhengladbah u vođstvo. Usledila je ofanziva Intera, u 90. minutu je Kolarov odlično izveo korner, a na drugoj stativi je Lukaku sa loštom ušao u mrežu. Imao je srpski reprezentativac priliku iz slobodnog udarca u 96. minutu, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Porto je poveo na ”Etihadu” preko Luisa Dijaza, ali je to bilo sve od njih. Ubrzo je Serhio Aguero sa bele tačke izjednačio, da bi Mančester Siti pobedu overio u drugom poluvremenu. Prvo je Gundogan iz slobodnog udarca doneo preokret, da bi tačku na trijumf stavio novajlija u dresu ”građana”, Feran Tores. U ovoj grupi igrali su Olimpijakos i Marsej na ”Karaiskakiju”, a meč je odlučen golom Egipćanina Koke u prvom minutu sudijske nadoknade. Prethodno je jedan gol Pirejcima i poništen. Za domaće je igrao i naš Lazar Ranđelović, i to vrlo dobro.

Na kraju, u grupi D, Liverpul je slavio minimalni trijumf u Amsterdamu, a jedini gol delo je defanzivca ”kopljanika” Taljafika, koji je nespretno reagovao posle udarca Sanea i loptu koja je išla pored gola, smestio u sopstvenu mrežu. U drugom poluvremenu Ajaks je igrao bolje, imao je dve odlične prilike, ali je ostao praznih šaka na startu. U dresu domaćih svih 90 minuta odigrao je Dušan Tadić.

Atalanta je bila najubedljivija, uz Bajern, i pokazala da prošlogodišnji rezultati u Evropi nikako nisu slučajnost. Tim iz Bergama je već u prvom poluvremenu tri puta zatresao mrežu domaćeg Mitjilanda, šampiona Danske, da bi ubedljiv trijumf, po pravoj provali oblaka, samo potvrdio bivši fudbaler Lokomotive Mirančuk u 89. minutu.

Grupa A:

Bajern – Atletiko Madrid 4:0 (2:0)
Koman 28′,72′, Gorecka 41′, Toliso 66′

Salcburg – Lokomotiva 2:2(1:1)

Grupa B:

Inter – Menhengladbah 2:2 (0:0)
Lukaku 49′,90′ – Bensebaini 63′, Hofman 84′

Real Madrid – Šahtjor 2:3 (0:3)

Grupa C:

Mančester Siti – Porto 3:1 (1:1)
Aguero 21′(p), Gundogan 65′, Tores 72′ – Luis Dijaz 14′

Olimpijakos – Marsej 1:0 (0:0)
Koka 90+1′

Grupa D:

Mitjiland – Atalanta 0:4 (0:3)
Zapata 26′, Gomez 36′, Murijel 42′, Mirančuk 89′

Ajaks – Liverpul 0:1 (0:1)
Taljafiko 35′(ag)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan naciljao prvo pojačanje za narednu sezonu!?

Kako prenosi italijanski novinar Mateo Andreani, šampion ABA lige KK Partizan pronašao je prvo pojačanje za narednu sezonu. Crno-beli su...

POVEZANE OBJAVE