Het-trik fantastičnog Bamforda: Ovako se ulazi u legendu Lidsa! [VIDEO]

Aston Vila – Lids 0:3(0:0)
Bamford 55′,67′,74′

Dolijala je i Aston Vila. Tim iz Birmingema je doživeo prvi poraz u sezoni kada su se to najmanje nadali, protiv povratnika Lids Junajteda i to na svom “Vila parku”.

Na stadionu na kom je šampion Liverpul sedam puta vadio loptu iz mreže, tim Marsela Bijelse slavio je sa 3:0. Svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu, u intervalu od 55. do 74. minuta, a sva tri postigao je sjajni Patrik Bamford, centarfor gostiju.

Sa ova tri gola Bamford je stigao do ukupno šest u novom prvenstvu i sada su na listi strelaca ispred njega samo Son iz Totenhema i Kalvert-Luin iz Evertona.

Kod prvog gola Bamford je dobro pratio akciju i odbiju loptu od golmana Martineza poslao u mrežu. Drugi gol je postigao snažnim udarcem sa petnaestak metara, a lopta je završila ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa. Treći gol je bio majstorski, između trojice rivala iz kolena je šutirao neodbranjivo u desni gornji ugao.

Posle Marka Viduke Bamford je prvi strelac het-trika za Lids u Premijer ligi nakon 17 godina, a ujedno je i tek drugi igrač Lidsa koji je postigao po najmanje gol na svakom od tri uvodna gostovanja. Pre njega to je pošlo za rukom Gordonu Hodžsonu u sezoni 1937/38. Konačno, Bamford je i peti gostujući igrač sa het-trikom na Vila Parku u Premijer ligi, posle Krisa Satona, Robija Faulera, Gereta Bejla i Serhija Aguera.

Aston Vila je ostala na drugom mestu sa 12 bodova, bar do završetka ostalih utakmica ovog kola, dok se Lids probio na treću poziciju sa bodom manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Đoković otkazao još jedan turnir!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na mastersu u Madridu. Novaku će sledeći turnir najverovatnije biti Rim, koji...

POVEZANE OBJAVE