Podela plena u Štutgartu, burno na početku, mirno na kraju

Štutgart – Keln 1:1 (1:1)
Mangala 1′ – Anderson 23’pen

Peto kolo nemačke Bundeslige otvorila je utakmica između Štutgarta i Kelna.

Domaćin je bolje stajao na tabeli, osvojio je povratnik u elitu sedam bodova iz četiri utakmice, dok su “jarčevi” svoj prvi bod osvojili u prošlom kolu posle remija sa Ajntrahtom u Kelnu. Zanimljivo je da su “švabe” pobedile na oba gostovanja, dok su na tri meča na svom terenu, uključujući i ovaj, ostali bez trijumfa.

Štutgart je poveo u prvom napadu, tačnu u 23. sekundi Mangala je precizno tukao sa ivice kaznenog prostora i doveo domaće u vođstvo. U drugom minutu moglo je biti 2:0, ali je Vamangituka pogodio okvir gola gostiju.

U 23. minutu Karazor je skrivio penal, pa je Keln imao priliku za izjednačenje. Takvu šansu Sebastijan Anderson nije propustio.

U nastavku je bilo manje uzbuđenja, a najbliži golu bili su domaći fudbaleri, u 78. minutu kada je rezervista Ivan Gonzales pogodio stativu. Sada Štutgart ima osam bodova, dok je Keln još bez pobede, sa samo dva osvojena boda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE