Real nadigrao Barsu u srcu Katalonije! [VIDEO]

Barselona – Real Madrid 1:3 (1:1)
Fati 8′ – Valverde 5′, Ramos 63′ (pen), Modrić 90′

Real iz Madrida savladao je Barselonu u Kataloniji u 245. “El Klasiku”, koji se igrao u okviru 7. kola španske Primere.

Početak je doneo velika uzbuđenja. Kraljevski klub je poveo već u petom minutu, a strelac je bio Federiko Valverde, koji je iskoristio sjajno dodavanje Benzeme i savladao Neta.

Barselona je stigla do izjednačenja samo tri minuta kasnije. Nakon akcije Mesija i Albe, Ansu Fati je savladao Kurtou i postao najmlađi strelac u istoriji “El Klasika”.

U 24 minutu viđene su dve sjajne šanse na obe strane. Prvo je Mesi napravio fantastičan dribling, ali mu je Kurtoa odbranio zicer, da bi u narednom napadu Neto zaustavio Benzemu.

Barselona je mogla do vođstva i u devetom minutu nastavka, kada je Kutinjo iz izgledne pozicije šutirao glavom pored gola nakon centaršuta Fatija.
Real je ponovo stekao u prednost u 63. minutu, kada je Serhio Ramos iskoristio jedanaesterac. Sudija je reagovao nakon konsultacije sa VAR-om, a sankcionisano je povlačenje Lenglea nad upravo Ramosom.

Barselona je pokušavala da dođe do izjednačenja, ali je najbolju šansu imao Real preko Ramosa tri minuta pre kraja kada je Neto odbranio udarac Ramosa.

Tačku na ovaj susret stavio je Luka Modrić početkom sudijske nadoknade.

Luka Jović je odgledao ovaj susret sa klupe za rezerve.

Real je izbio na prvo mesto sa 13 bodova iz šest mečeva, dok Barselona ima sedam, uz meč manje i nalazi se 10. poziciji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPKINJE NA OKUPU: Bregar jasan, cilj postavljen na početku je od krucijalnog značaja

Rukometašice Srbije očekuju dva veoma bitna duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naš tim će igrati protiv Bugarske i Turske,...

POVEZANE OBJAVE