”Rurski derbi” bio neizvestan jedno poluvreme

Dortmund – Šalke 3:0 (0:0) Akanđi 55′, Haland 61′, Humels 78

 U Dortmundu je odigran nesvakidašnji ”Derbi Rura” između Borisije i Šalkea. Čudno je bilo da tribine nisu bile pune, što se nije nikada desilo, ali se sada, zbog ograničenog broja navijača usled epidemije koronavirusa, i to dogodilo.   

Domaći su u meč ušli posle poraza u Ligi šampiona protiv Lacija u Rimu, ali su probelmi gostiju mnogo kompleksniji. Šalke je pretposlednji na tabeli, osvojio je samo jedan bod u prva četiri kola, a niz bez pobede u Bundesligi iznosio je tačno 20 vezanih utakmica. Poslednji put su ”kraljevsko plavi” slavili u prvesntvu još u januaru kada su u Gelzenkirhenu pobedili Menhengladbah u prvom kolu prolećnog dela prošle sezone.   

U prvom poluvremenu ”miloneri” su imali samo dve dobre prilike, prvo je Daud pogodio okvir gola, a onda je Rejna glavom za malo loptu poslao pored gola. Šalke je pao u nastavku, prvi pogodak postigao je Akanđi u 55. minutu, kada je odbijenu lopti nakon odbrane Ronoua smestio u mrežu. Bio je to ovogodišnji prvenac švajcarskog reprezentativca. Pobednik je odlučen šest minuta docnije, Elring Haland je na majstorski način prebacio istrčalog golmana Šalkea i duplirao prednost svog tima. Tačku na trijumf Borusije, 53. u mečevima protiv Šalkea, stavio je Mac Humels, koji je posle kornera poslao loptu pod prečku gola gostiju u 78. minutu.   

Dortmund je na deobi drugo i trećeg mesta sa Bajernom, obe ekipe su sakupile po 12 bodova i imaju bod manje od vodećeg Lajpciga. Šalke, za koji je igrao Matija Nastasić, ostao je na samo jednom bodu i nalazi se na 17. mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE