Braća Insinje raspucana, na kraju slavio stariji, spas Parme u poslednji čas [VIDEO]

Odigrana su još tri meča 5. kola italijanske Serije A.

Prvi meč dana odigran je na Sardiniji, a domaći Kaljari pobedio je povratnika u elitu, ekipu Krotonea sa 4:2. Gosti su poveli preko Mesijasa, ali je Likojanis brzo poravnao prelepim golom iz slobodnog udarca. Simeone je doneo prenost Kaljariju, ali je fantastičnim volejom izjednačio Molina. Ipak, na odmor su domaći otišli sa prednošću, strelac je bio Sotil u 45. minutu. Na startu nastavka Krotone je ostao sa igračem manje, isključen je Ćigarini, pa je domaćin mirno priveo meč kraju, postigavši još jedan gol u finišu, strelac je bio Žoao Pedro. Miloš Vulić je igrao od 60. minuta za goste.

Zanimljivo je bilo u Beneventu. “Veštice” su povele golom Roberta Insinjea, nekada igrača Napolija i rođenog brata poznatijeg Lorenca. Ovaj fudbaler nije dobio pravu šansu na “San Paolu”, pa je stalno prosleđivan na pozajmice. U poluvremenu je dao izjavu da je srećan zbog gola, ali mu nije drago što je svoj prvi pogodak u Seriji A postigao protiv rođenog brata.

Lorenco nema takvih problema, postigao je poznatiji brat gol na početku drugog poluvremena, ali je on poništen zbog ofsajda. Nije to obeshrabrilo napadača Napolija, pa je u 60. minutu postigao spektakularan pogodak i izjednačio na 1:1. Samo šest minuta kasnije usledio je i potpuni preokret, Petanja je, na asistenciju Politana, precizno tukao i doveo Napoli do vođstva, ispostavilo se i do nove pobede.

Parma je spasila bod u duelu na novajlijom Specijom u poslednjim sekundama meča. Gosti su rano poveli sa 2:0, ali je do poluvremena Parma smanjila preko Gagliola. Napori “mlekadžija” da dođu do izjednačenja nisu urodili plodom sve do prvog minuta sudijske nadoknade kada je neoprezni Terzi napravio prekršaj za najstrožu kaznu, a Kucka realizovao penal za konačnih 2:2. Treba napomenuti i da su pre izjednačujućeg gola Parme igrači Specije dva puta pogađali okvir gola.

Kaljari – Krotone 4:2(3:2)
Likojanis 25′, Simeone 35′, Sotil 45′, Žoao Pedro 85′ – Mesijas 21′, Molina 43′

Benevento – Napoli 1:2(1:0)
R. Insinje 30′ – L. Insinje 60′, Petanja 67′

Parma – Specija 2:2(1:2)
Šabo 28′, Agudelo 31′ – Gagliolo 34′, Kucka 90+3′(p)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE